ΚΥΠΡΟΣ

ΚΤ Κύπρου: Αύξηση επιτοκίων σε επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια

ΚΤ Κύπρου: Αύξηση επιτοκίων σε επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια

Την αυξητική τάση που παρουσίασαν τον Οκτώβριο τα επιτόκια στεγαστικών δανείων στην Κύπρο, ενώ μείωση, για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο, σημείωσαν τα επιτόκια για καταναλωτικά δάνεια και για δάνεια προς επιχειρήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Ειδικότερα, το επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια (σταθερό επιτόκιο για περίοδο ενός έτους και κυμαινόμενο στη συνέχεια) αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 4,88%, από 4,86% το Σεπτέμβριο. Αν ληφθούν υπόψη και οι υπόλοιπες χρεώσεις του δανείου (όπως διοικητικά, έρευνα, διαχείριση δανείου, ετοιμασία εγγράφων), τότε το επιτόκιο αυξάνεται στο 5,10%, από 5,07% τον προηγούμενο μήνα.

Αντίθετα, μείωση παρουσίασε το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια, το οποίο υποχώρησε τον Οκτώβριο στο 7,14%, από 7,17% το Σεπτέμβριο.

Πιέσεις δέχθηκαν τον Οκτώβριο και τα επιτόκια για επιχειρηματικά δάνεια δανείων προς επιχειρήσεις μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ, υποχωρώντας στο 6,44%, από 6,47% το Σεπτέμβριο. Αντίθετα, τα επιτόκια για δάνεια πέραν του ενός εκατ. ευρώ αυξήθηκαν στο 6,16%, από 6,10% το Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΤ Κύπρου: Προτείνει μέχρι και μερική διαγραφή χρεών