ΚΥΠΡΟΣ

Γεωργιάδης: Ικανοποίηση για έγκριση οδικού χάρτη ιδιωτικοποιήσεων

Γεωργιάδης: Ικανοποίηση για έγκριση οδικού χάρτη ιδιωτικοποιήσεων

Ικανοποίηση εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης για την έγκριση χθες από το υπουργικό συμβούλιο, του οδικού χάρτη για τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι κατά την ετοιμασία του οδικού χάρτη λήφθηκαν υπόψη οι ευαισθησίες που είχαν εκφραστεί.

Πρόσθεσε πως ο χάρτης αυτός επιτρέπει την υλοποίηση του στόχου των αποκρατικοποιήσεων, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, παρέχοντας χρόνο και ευελιξία που περιορίζουν τους κινδύνους. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη διαδικασία, η οποία θα γίνει με πλήρη διαφάνεια.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που διατυπώνονται, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στόχος είναι να μεγιστοποιηθούν τα συνολικά οφέλη για την οικονομία και τους καταναλωτές και όχι να εξυπηρετηθούν τα στενά οφέλη μιας μικρής μερίδας εργαζομένων. Απέρριψε τις επικρίσεις ότι δεν έγινε διάλογος, και πρόσθεσε ότι η διαβούλευση θα συνεχισθεί.

Την έγκριση του οδικού χάρτη αποδοκίμασαν έντονα οι συντεχνίες των εργαζομένων, ιδιαίτερα στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για πρόθεση ξεπουλήματος κρατικής περιουσίας και προειδοποίησαν με αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση με τη χθεσινή απόφασή της για την έγκριση του πλάνου ιδιωτικοποιήσεων των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, προχώρησε σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου σε βάρος των πολιτών και της κοινωνίας και υπέρ των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων».

«Το σύνολο των ενεργειών της κυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, καταδεικνύουν ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί συνειδητή πολιτική και ιδεολογική επιλογή των κυβερνώντων και ειδικότερα του ΔΗΣΥ», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.

ΠΗΓΗ ΑΜΝΑ