ΚΥΠΡΟΣ

Τόνοι άχρηστων πυρομαχικών καταστράφηκαν στην Κύπρο

Τόνοι άχρηστων πυρομαχικών καταστράφηκαν στην Κύπρο

1300 τόνοι παλιών, άχρηστων και επικίνδυνων πυρομαχικών μεσαίου και μεγάλου διαμετρήματος απομακρύνθηκαν τις τελευταίες μέρες από την Κύπρο.

Σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή, όπου παρευρέθηκε στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου ανέφερε ότι η πρώτη φάση της διαδικασίας που αφορά την απομάκρυνση των άχρηστων και επικίνδυνων πυρομαχικών της ΕΦ έχει ολοκληρωθεί.

"Πρόκειται", σημείωσε, "για ένα ζήτημα που η νέα Κυβέρνηση έθεσε σε ύψιστη προτεραιότητα γιατί ακριβώς άπτεται της ασφάλειας του προσωπικού, των οπλιτών αλλά και των πολιτών".

Ο κ. Φωτίου τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα και πάντα σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας έχουν γίνει τα απαραίτητα για την καταστροφή των πυρομαχικών, με μια νέα μέθοδο που έχει σαν στόχο να υπερπηδηθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες, υποδεικνύοντας ότι η ισπανική εταιρεία με την οποία υπεγράφη η σχετική συμφωνία βρισκόταν αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο και προέβη επιτυχώς στην εκφόρτωση και απομάκρυνση αυτών των πυρομαχικών η καταστροφή των οποίων θα γίνει στη Βουλγαρία.