ΚΥΠΡΟΣ

Πρωτόκολλο συνεργασίας Κύπρου-Ρωσίας

Πρωτόκολλο συνεργασίας Κύπρου-Ρωσίας

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας στη Μόσχα μετά τη λήξη των εργασιών της Έβδομης Συνόδου της Κυπρο-Ρωσικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική Συνεργασία.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι το Πρωτόκολλο αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών και στην περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού, των μεταφορών, της υγείας κ.ά.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και από μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας ο Υφυπουργός Γεωργίας ΜanylovIgorYevgnievich, o οποίος ηγήθηκε της Ρωσικής αντιπροσωπείας.

Μιλώντας κατά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν, κατά τα τελευταία χρόνια, φθάσει σε υψηλότερο επίπεδο.

Αυτό είναι εμφανές από την αυξημένη συνεργασία και κατανόηση που επιδεικνύεται μεταξύ των δύο κρατών και τη σύγκλιση των επιδιώξεων τους στον πολιτικό τομέα. Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το πνεύμα συνεργασίας και καλής θέλησης που επιδείχθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, τονίζοντας ότι το Πρωτόκολλο που υπογράφηκε θα συμβάλει αναμφίβολα στην περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και άλλων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την ύπαρξη δυνατοτήτων για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε υφιστάμενους αλλά και σε νέους τομείς, όπως αυτοί των υπηρεσιών υγείας και της ενέργειας.

Τονίστηκε, επίσης, η ύπαρξη ευνοϊκών προϋποθέσεων για την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και την ενδυνάμωση της συνεργασίας σε θέματα τουρισμού και μεταφορών.

Στην τελετή της υπογραφής παρέστησαν επίσης ο Πρέσβης της Κύπρου στη Μόσχα Γιώργος Κασουλίδης, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Stanislav Osadchiy και τα μέλη των δύο αντιπροσωπειών.

Πηγή: ΚΥΠΕ