ΚΥΠΡΟΣ

ΑΚΕΛ: Χωρίς προοπτικές ανάπτυξης ο κρατικός προϋπολογισμός

ΑΚΕΛ: Χωρίς προοπτικές ανάπτυξης ο κρατικός προϋπολογισμός

Όταν το ΑΚΕΛ προτείνει εθνικό διάλογο, με στόχο την απεμπλοκή από το μνημόνιο, συναντά απαξίωση, την ίδια στιγμή που ο Νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης αμφισβητεί ανοιχτά τις πολιτικές της Ευρωζώνης, απαιτώντας ένα ενιαίο νόμισμα, φιλικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι, ο κ. Ευαγόρου είπε οτι το ΑΚΕΛ συμφωνεί με τη θέση του κ. Πισσαρίδη για εγκατάλειψη των πολιτικών της λιτότητας και αντικατάστασή τους με πολιτικές ανάπτυξης, οι οποίες απουσιάζουν από τον μνημονιακό προϋπολογισμό του 2014.

Είπε εξάλλου ότι ο αποκλεισμός της χώρας από τις αγορές δεν έγινε εξ υπαιτιότητας των δημοσιονομικών αδυναμιών, αλλά "λόγω της επιθετικής και επεκτατικής πολιτικής των τραπεζών μας και της τζογαδόρικης συμπεριφοράς ορισμένων τραπεζιτών".

"Άλλο είναι να χρειάζεσαι 19 δις για να κλείσεις την μεγάλη τραπεζική τρύπα και άλλο 300 ή 400 εκ. ευρώ για τα δημόσια οικονομικά" είπε.

Πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο λόγος που έκλεισαν οι αγορές και συμπλήρωσε ότι ο Υπουργός Οικονομικών "είτε δεν το αντιλαμβάνεται, είτε συνειδητά πλέον προσφέρει άλλοθι και κάνει πλάτες στους τραπεζίτες".

Είπε επίσης ότι αναμενόταν από τον Υπουργό Οικονομικών να καταθέσει ένα νέο όραμα, με προτάσεις για έξοδο από τα αδιέξοδα.

πηγη ikypros