ΚΥΠΡΟΣ

Βίντεο- Λακκοτρύπης: Χωρίς λύση ο αγωγός σε Τουρκία δεν είναι επιλογή

Βίντεο- Λακκοτρύπης: Χωρίς λύση ο αγωγός σε Τουρκία δεν είναι επιλογή

Προέχει μία σωστή λύσης στο κυπριακό για να εξεταστούν και άλλες επιλογές για την εξαγωγή του φυσικού μας αερίου, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, κληθείς να σχολιάσει τις φωνές που υποστηρίζουν ότι ένας αγωγός στην Τουρκία είναι η πιο συμφέρουσα λύση, επαναλαμβάνοντας ότι η στρατηγική μας για δημιουργία τερματικού παραμένει η ίδια.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ, ο Γιώργος Λακκοτρύπης ερωτηθείς σχετικά για την βιωσιμότητα του τερματικού, είπε ότι το βέβαιο είναι ότι με τα σημερινά δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν μετά την επιβεβαιωτική γεώτρηση, χρειαζόμαστε περισσότερο αέριο για να καταστεί το τερματικό με ένα ή δύο τρένα βιώσιμο.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε στρατηγική. Η στρατηγική μας παραμένει γιατί όπως έχω πει παρ όλες τις προκλήσεις που έχουμε σήμερα, κοιτάσματα έχουμε και είναι θέμα χρόνου μέχρι να έχουμε και άλλα κοιτάσματα και ανακαλύψεις . Όσο αφορά τον αγωγό προς την Τουρκία οι φωνές αυτές ακούγονταν εδώ και καιρό. Αυτό δεν είναι καν επιλογή για εμάς χωρίς μια σωστή λύση του κυπριακού. Ας επέλθει μια σωστή λύση του κυπριακού προβλήματος και οι προοπτικές για να εξεταστούν και άλλες επιλογές είναι ανοικτές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ενέργειας.