ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Υπομονή συστήνει ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης

Κύπρος: Υπομονή συστήνει ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης

Υπομονή συνέστησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιαδης, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Συνόδου του Άτυπου Συμβουλίου Αρχηγών των κομμάτων, όπου μελετήθηκαν οι εξελίξεις στις προσπάθειες για έκδοση κοινής διακήρυξης πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.


Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κάποια βελτίωση σε ό,τι αφορά το θέμα της κοινής διακήρυξης, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε: «Καλό είναι να αναμένουμε για να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις από τις συναντήσεις και τις προσδοκίες, που δημιουργούν κάποιοι για τις παραπέρα κινήσεις των Τούρκων ή των Τουρκοκυπρίων».
Ο κ. Αναστασιάδης είπε επίσης ότι δεν είχε συνάντηση, ή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά τη νέα συνάντηση που είχε χθες ο ειδικός αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Ερωτηθείς εάν έχουν προσκομίσει κάτι τα Ηνωμένα Εθνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησε αναμονή έως το απόγευμα, οπότε «θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση». «Δεν υπάρχει περίπτωση η οποιαδήποτε απόφασή να μην γνωστοποιηθεί στο λαό, αρκούντος αιτιολογημένη» πρόσθεσε.
Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι σε εγρήγορση παραμένουν κυβέρνηση και αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, με δεδομένη τη συνεχιζόμενη προσπάθεια διαμόρφωσης του κοινού ανακοινωθέντος, με στόχο την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.