ΚΥΠΡΟΣ

Κύπριος πατέρας κακοποιούσε την 11χρονη κόρη του

Κύπριος πατέρας κακοποιούσε την 11χρονη κόρη του

Η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Στέλλα Μέσσιου, επέβαλε την ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή 41χρονο πατέρα ο οποίος παραδέχθηκε ότι χτύπησε την εντεκάχρονη κόρη του.

Η αποκάλυψη του αδικήματος έγινε όταν η δασκάλα της μικρής παρατήρησε ότι εκδήλωνε επιθετική συμπεριφορά προς τους συμμαθητές της.

Της μίλησε γι' αυτό και η μικρή ανέφερε ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε, όμως η εντεκάχρονη δεν ήθελε να τον καταγγείλει στο Γραφείο Ευημερίας.

Στις 25 Απριλίου 2012 η παραπονούμενη πήγε στη δασκάλα της και της είπε πως την προηγούμενη μέρα ο πατέρας της τη χτύπησε με ξύλο και έδειξε τους μώλωπες στα χέρια και στα πόδια. Η μικρή δε απάντησε θετικά όταν η δασκάλα τη ρώτησε αν επιθυμεί να κάνει καταγγελία στο Γραφείο Ευημερίας.

Ενημερώθηκε το Γραφείο και ο πατέρας κατηγορήθηκε. Δικαιολογήθηκε ότι χτύπησε την κόρη του επειδή έριξε κάτω τον μικρότερο αδελφό της μετά από καβγά.

Ο συνήγορος του πατέρα, Λεύκος Κυριακίδης, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος είναι λευκού ποινικού μητρώου, θα γίνει πατέρας και για τρίτη φορά, ενώ είναι ανίκανος για εργασία, αφού τραυματίστηκε σε διάρκεια εργατικού ατυχήματος και υποφέρει από τότε.

Πηγη philenews.com