ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Εικοσάχρονος κατάδικος επιχείρησε να θέσει τέρμα στην ζωή του

Κύπρος: Εικοσάχρονος κατάδικος επιχείρησε να θέσει τέρμα στην ζωή του

Μια μέρα, μετά την αποκάλυψη βιασμού καταδίκου στις Κεντρικές Φυλακές,20χρονος κατάδικος επιχείρησε να θέσει τέρμα στην ζωή του.

Ο 20χρονος, που εκτίει ποινή τετραετούς φυλάκισης για διαρρήξεις και κλοπές, βρέθηκε κρεμασμένος με σεντόνι στο κελί του.

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.Σημειώνεται ότι μετά την καταδίκη του ο 20χρονος είχε εκφράσει πρόθεση να αυτοκτονήσει και υποτίθεται πως τελούσε, υπό επιτήρηση.

Τον τελευταίο χρόνο στις Κεντρικές Φυλακές αυτοκτόνησαν τρεις κατάδικοι.Το περιστατικό επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου. Όπως είπε ο κ.Νικολάου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών για το περιστατικό και έδωσε οδηγίες να διεξαχθεί έρευνα.

Αν υπάρχει οποιαδήποτε ευθύνη δεσμοφύλακα ή λοχία των φυλακών, είπε, τότε θα απομακρυνθεί για να γίνει πλήρης διερεύνηση.Ο ΔΗΣΥ εξέφρασε βαθειά ανησυχία για τα θλιβερά διαδρματιζόμενα τον τελευταίο καιρό στις Κεντρικές Φυλακές.

Η ηγεσία του κόμματος πρόκειται να έχει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό για να ενημερωθεί για την πορεία των σχετικών ερευνών, αλλά και να συζητήσει τυχόν συμβολή του κόμματος για την εξυγίανση και ενίσχυση του σωφρονιστικού συστήματος.