ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: 4.000 ευρώ σε όποιον βρεί ποιος κακοποίησε γάτο!

Κύπρος: 4.000 ευρώ σε όποιον βρεί ποιος κακοποίησε γάτο!

Mε 4000 ευρώ έχουν επικηρυχθεί οι δράστες για βάναυση κακοποίηση και θανάτωση γάτου που έγινε στην περιοχή του Κόρνου πίσω από την εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου.

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ευημερίας των Γάτων (cat p.a.w.s) καταγγέλλει το περιστατικό αναφέροντας ότι ο γάτος βρέθηκε κρεμασμένος πάνω στην περίφραξη κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου.

Για το περιστατικό, προστίθεται, ενημερώθηκε η αστυνομία Κοφίνου η οποία περισυνέλλεξε το νεκρό ζώο και γίνονται έρευνες για εντοπισμό των υπεύθυνων αυτής της βάναυσης πράξης ενώ έχουν μαζευτεί στοιχεία και τεκμήρια ώστε, αν εντοπιστούν οι δράστες, να μπορούν να ταυτοποιηθούν με το έγκλημα.

Ο Σύνδεσμος ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με άλλες φιλοζωικές οργανώσεις, τον P.A.W.S (Protecting Animals Without Shelter) και την Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου (Συντονιστικό όργανο των σημαντικότερων φιλοζωικών οργανώσεων και καταφυγίων στην Κύπρο), ξεκίνησαν μια διαδικτυακή εκστρατεία για τη συλλογή χρημάτων που θα δοθούν σαν αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των υπεύθυνων αυτής της βαρβαρότητας. "Ηδη έχουν μαζευτεί πάνω από 4,000 ευρώ και το ποσό ανεβαίνει συνεχώς, ενώ εισφορές άρχισαν να έρχονται και από το εξωτερικό".

Η ανοχή που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα η αστυνομία, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και οι τοπικές αρχές έχουν οδηγήσει σε έξαρση των περιστατικών βίας και κακοποίησης των ζώων, σημειώνεται και ο Σύνδεσμος καλεί τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Γενικό Εισαγγελία να παρέμβουν άμεσα και να δώσουν οδηγίες, ώστε η αστυνομία να ενεργεί με αμεσότητα και σοβαρότητα σε τέτοιες περιπτώσεις όπως ακριβώς προνοεί και η σχετική νομοθεσία. –

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων