ΚΥΠΡΟΣ

Σκάνδαλο Δρομολαξιάς: Κοινό κατηγορητήριο για όλους

Σκάνδαλο Δρομολαξιάς: Κοινό κατηγορητήριο για όλους

Κοινό κατηγορητήριο καταχωρήθηκε σήμερα ενώπιον του Πρωτοκολλητίου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας εναντίον όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της αγοράς από το Ταμείο Συντάξεων της CYTA, Τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου στη Λάρνακα η ποινική δίωξη εναντίον της Εταιρείας Polleson Holdings Ltd με έδρα την Λάρνακα, των Ορέστη Βασιλείου, Διευθυντή της CytaVision και τέως Γενικού Γραμματέα της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, Γιάννη Σουρουλλά υπαλλήλου της CYTA και Γρηγόρη Σουρουλλά υπαλλήλου του Κτηματολογίου, που κατηγορούνται για εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς.

Ωστόσο η διαδικασία αναστάληκε και καταχωρήθηκε κοινό κατηγορητήριο εναντίον οκτώ προσώπων και της εταιρείας Polleson Holdings Ltd με έδρα την Λάρνακα.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι οι Ορέστης Βασιλείου, Διευθυντής της CytaVision και τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, Γιάννης Σουρουλλάς υπάλληλος της CYTA, Γρηγόρης Σουρουλλάς υπάλληλος του Κτηματολογίου, Χρίστος Αλέκου και Βενιζέλος Ζαννέττου στελέχη του ΑΚΕΛ, Αντώνης Ιωακείμ επιχειρηματίας και μέτοχος της εταιρείας Wadnic Trading Ltd, Στάθης Κιττής τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA και Χαράλαμπος Τσουρή τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΗΚ και κατά τον ουσιώδη χρόνο μέλος του Δ.Σ. της CYTA.

Αναμένεται ότι εντός των επόμενων ημερών θα γίνει επίδοση του κατηγορητηρίου και στις 4 Φεβρουαρίου 2014 οι εμπλεκόμενοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για παραπομπή τους στο Κακουργιοδικείο.

Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για καταδολίευση, απάτη, δεκασμός δημόσιου λειτουργού, απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δωροληψία από οικείους δημόσιους αξιωματούχους, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, αθέμιτη κτίση περιουσιακού οφέλους και εκβίαση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2009 – 2013.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Μαρτίου 2014 αναμένεται να αρχίσει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, η ακρόαση για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, στο οποίο είναι κατηγορούμενοι η εταιρεία WANDIC TRADING LTD, ως νομικό πρόσωπο και οι Νίκος Λίλλης επιχειρηματίας και Πρόεδρος του σωματείου ΑΛΚΗ Λάρνακας, Κώστας Μιαμηλιώτης λοχίας της ΚΥΠ και Ελευθέριος Μούσκου λοχίας της Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ ikypros

Διαβάστε επίσης

Παράταση έρευνας για τη Δρομολαξιά στη Κύπρο