ΚΥΠΡΟΣ

Αναβλήθηκε για τις 23 Ιανουαρίου η υπόθεση των αξιογράφων

Αναβλήθηκε για τις 23 Ιανουαρίου η υπόθεση των αξιογράφων

Νέα αναβολή πήρε η υπόθεση των αξιόγραφων, η πρώτη υπόθεση που έχει καταχωρηθεί σε κυπριακό δικαστήριο και εκδικάζεται στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου με κατηγορούμενους πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας και την ίδια την Τράπεζα.

Στην δικαιοσύνη έχει προσφύγει πολίτης που θεωρεί ότι έχει εξαπατηθεί αγοράζοντας αξιόγραφα αξίας πέραν των εκατόν χιλιάδων ευρώ.

Κατά την χθεσινή δικάσιμο, η πλευρά του παραπονούμενου έθεσε νομικό ερώτημα στο δικαστήριο βάσει του άρθρου 148(1) του περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου Κεφ. 155 αναφορικά με τον φυσικό δικαστή της υπόθεσης. Ειδικότερα, το ερώτημα που το Επαρχιακό δικαστήριο καλείται να παραπέμψει στο Ανώτατο για γνωμάτευση και απάντηση, είναι το κατά πόσον το δικαστήριο μπορεί να συνεχίσει την υπόθεση προηγούμενου δικαστή, ο οποίος είχε αποφανθεί περί του τρόπου επίδοσης του κατηγορητηρίου στους κ.κ. Βγενόπουλο και Μπουλούτα.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του παραπονούμενου Κώστας Μελάς, πρόκειται για σοβαρή υπόθεση, που απασχολεί την κοινή γνώμη.

Οποιαδήποτε θέματα μπορούν να τεθούν προκαταρκτικά με οποιοδήποτε τρόπο είναι καλύτερα να αποφασιστούν τώρα για να μην κινδυνεύει η τυχόν καταδίκη των κατηγορούμενων για θέματα που δεν αγγίζουν την ουσία, όπως επεσήμανε .

Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων ζήτησαν χρόνο για να τοποθετηθούν και η υπόθεση ορίστηκε στις 23/01/2014.

Διαβάστε επίσης

Προεδρικό ενδιαφέρον για αξιόγραφα