ΚΥΠΡΟΣ

Τρ. Κύπρου: Eπαναδιαπραγμάτευση μετοχής στο ΧΑ στις 24/1

Τρ. Κύπρου: Eπαναδιαπραγμάτευση μετοχής στο ΧΑ στις 24/1

Καθοριστική συνάντηση Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Τράπεζας Κύπρου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή για να καθοριστεί ο χρόνος επαναδιαπραγμάτευσης της μετοχής της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου, εξέφρασε την πρόθεση της εποπτικής Αρχής, εάν δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία από πλευράς της Τράπεζας Κύπρου, να παραταθεί η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Επίσης, απομακρυσμένο είναι το ενδεχόμενο διαγραφής της μετοχής από το ΧΑΚ. Η μετοχή βρίσκεται εκτός ΧΑΚ από τον περασμένο Μάρτιο.

Η Τράπεζα Κύπρου έχει διευθετήσει τις πλείστες εκκρεμότητες της και απομένει πλέον η υποβολή Ενημερωτικού Δελτίου. Η κ. Καλογήρου, σημείωσε, ότι στη συνάντηση της Παρασκευής αναμένει από την ηγεσία του Συγκροτήματος να δώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για κατάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου. Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υποβληθεί και το Σχέδιο Δράσης της Τράπεζας Κύπρου, προκειμένου να προχωρήσει και το ζήτημα της επιλογής διαχειριστή για το 18,1% του μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο κατέχει η «κακή» Λαϊκή στην Τράπεζα Κύπρου