ΚΥΠΡΟΣ

ΑΚΕΛ: Στον Εισαγγελέα για περίεργα δάνεια Λαϊκής

ΑΚΕΛ: Στον Εισαγγελέα για περίεργα δάνεια Λαϊκής

Στοιχεία για το πώς χρήματα των καταθετών, των μετόχων και κατόχων αξιογράφων της Λαϊκής Τράπεζας διοχετεύονταν σε «περίεργα» δάνεια και επενδύσεις, παρέδωσε σήμερα το ΑΚΕΛ στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου.

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ υπό τον ΓΓ του κόμματος Άντρο Κυπριανού συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας με τον κ. Κληρίδη και την κ. Καλογήρου για να τους παραδώσουν τα στοιχεία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι τα στοιχεία που παρέδωσαν είναι αποτέλεσμα έρευνας που έγινε ιδιαίτερα από την Βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, με μια μεγάλη ομάδα συνεργατών.

«Παραδώσαμε στον Γενικό Εισαγγελέα τα στοιχεία που συλλέξαμε καθώς και τις αναλύσεις μας σε σχέση με το πώς χρήματα των καταθετών των μετόχων και κατόχων αξιογράφων της Λαϊκής Τράπεζας διοχετεύονταν σε περίεργα δάνεια και επενδύσεις», είπε ο κ. Κυπριανού προσθέτοντας πως τα θέματα αυτά τα έχουν αναδείξει μέσω σειράς επιστολών και άλλων παρεμβάσεων προς τον Γενικό Εισαγγελέα, την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τη ΜΟΚΑΣ καθώς και προς ξένες εποπτικές αρχές όπως η Εποπτική Αρχή Τραπεζών και Χρηματοοικονομικών Οργανισμών της Γερμανίας Bafin και το Financial Contact Authority του Ηνωμένου Βασιλείου.