ΚΥΠΡΟΣ

Ολάντ: Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει για τη λύση του Κυπριακού

Ολάντ: Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει για τη λύση του Κυπριακού

Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει για τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπτουλάχ Γκιουλ στην Άγκυρα.

"Αναζητούμε και θέλουμε μια τελική λύση στο Κυπριακο. Επειδή μπορούμε να μιλούμε και με τις δύο πλευρές πιστεύουμε ότι μπορούμε να συμβάλουμε", δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος. Ο Φρανσουά Ολάντ είπε ακόμη ότι η Γαλλία βλέπει θετικά το άνοιγμα νέων κεφαλαίων που έχουν σχέση με τα βασικά δικαιώματα, τις ελευθερίες και την διαφάνεια. Ανέφερε ακόμη ότι για την Γαλλία η Τουρκία είναι ένας σημαντικός οικονομικός εταίρος.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η επίσκεψη αυτή του Γάλλου ομολόγου του στην Άγκυρα θα ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στο παρελθόν "η φίλη μας η Γαλλία είχε στηρίξει την ενταξιακή μας πορεία, αργότερα δυστυχώς το Παρίσι είχε κάποιες επιφυλάξεις. Σήμερα είμαστε πάλι ικανοποιημένοι που το Παρίσι βλέπει θετικά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας".

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Έρογλου: H μόνη δέσμευση είναι η πρόταση της 14ης Δεκεμβρίου