ΚΥΠΡΟΣ

Υπουργός εργασίας Κύπρου: Εξώσεις από τουρκοκυπριακές περιουσίες

Υπουργός εργασίας Κύπρου: Εξώσεις από τουρκοκυπριακές περιουσίες

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου θα προχωρήσει σε εξώσεις από τουρκοκυπριακές περιουσίες, σε δικαιούχους που τις κατέχουν παράνομα, ή αδικαιολόγητα δεν καταβάλουν ενοίκιο, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος ο οποίος παρέστη στην Επιτροπή Προσφύγων κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Ταμείου Τ/κ περιουσιών για το έτος 2014.

Ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι τα καθυστερημένα ενοίκια που δεν έχουν καταβληθεί για χρήση τ/κ περιουσιών ανέρχονται στα 4 εκ. ευρώ και δόθηκαν οδηγίες σε όλες τις επαρχιακές διοικήσεις, ώστε να ενταθούν τα μέτρα και η προσπάθεια για είσπραξή τους.

«Έχουμε αποφασίσει ότι θα προχωρήσουμε και σε εξώσεις στις περιπτώσεις εκείνες όπου για πολλά χρόνια αρνούνται να πληρώσουν ή αρνούνται να έρθουν σε ένα συμβιβασμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Άρα λοιπόν εκεί που δεν υπάρχει συνεργασία εκ μέρους τους θα προχωρήσουμε με δικαστικά μέτρα», ανέφερε.

Ανέφερε ότι άφησαν άτομο να έχει 100.000 ευρώ καθυστερημένα ενοίκια και τώρα επικαλείται την κρίση, όμως το ποσό αυτό συσσωρεύτηκε όταν δεν υπήρχε κρίση.

Είπε επίσης ότι θα γίνει αναθεώρηση παλιών ενοικίων που αφορούν παλιές συμβάσεις, ώστε να ανταποκρίνονται στην τρέχουσα αξία. Όπως είπε οι τ/κ περιουσίες δεν γίνεται να δίνονται έναντι πινακίου φακής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε παράλληλα ότι θα υπάρξουν και αλλαγές στα πρόσωπα που εργάζονται στο ταμείο Τ/κ περιουσιών στα πλαίσια της εναλλαξιμότητας στη δημόσια υπηρεσία, αφού όπως είπε «τα πολλά χρόνια δημιουργούν σχέσεις, δεσμούς, εξαρτήσεις».

Οι ατασθαλίες που παρατηρήθηκαν, είπε δεν είναι άσχετες με το προσωπικό, αφού όπως είπε στην πλειοψηφία των καλών και εργατικών δημόσιων υπαλλήλων υπάρχουν εξαιρέσεις.

Αναφερόμενες στις παρανομίες που γίνονται σε σχέση με τις τ/κ περιουσίες, κατήγγειλε ότι υπάρχουν περιπτώσεις μη προσφύγων που κατέχουν τ/κ περιουσία.

Είπε επίσης ότι οι αιτήσεις αξιολογούνται ενδελεχώς για αποφυγή εκμετάλλευσης και εύκολου πλουτισμού με τ/κ περιουσίες, όπως έγινε με την υπόθεση της Δρομολαξιάς.