Κύπρος: «Κατανόηση» από την τρόικα στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων

Κύπρος: «Κατανόηση» από την τρόικα στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων

Κατανόηση φέρεται ότι εξέφρασε η τρόικα των πιστωτών στο αίτημα της κυπριακής κυβέρνησης να της δοθεί μια μικρή παράταση στην εφαρμογή του νομικού και θεσμικού πλαισίου για τις αποκρατικοποιήσεις στους ημικρατικούς οργανισμούς.

Το θέμα τέθηκε κατά την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας. Με βάση το αναθεωρημένο μνημόνιο το πλαίσιο για τους ημικρατικούς οργανισμούς θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί τον Ιανουάριο. Το κλιμάκιο των ξένων δανειστών ζήτησε, μεταξύ άλλων, ενημέρωση για την πορεία της προετοιμασίας του νομικού πλαισίου για τον Χρηματοοικονομικό Διαμεσολαβητή, ενώ συζητήθηκε και η πρόσφατη αποδέσμευση των εξαμηνιαίων γραμματίων στην Τράπεζα Κύπρου.

Ενημερώθηκε επίσης για την πορεία υλοποίησης του νέου θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, καθώς και για την αναδιοργάνωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποτιμά ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην αξιολόγηση της πορείας της οικονομίας από την τρόικα και ευελπιστεί ότι «και αυτή τη φορά θα περάσουμε την αξιολόγηση με επιτυχία».

Διαβάστε επίσης:

Ανέβηκε η ανεργία και στην Κύπρο