ΚΥΠΡΟΣ

Εφημερίδα Κιπρίς: Μια λέξη μας χωρίζει από το κοινό ανακοινωθέν

Εφημερίδα Κιπρίς: Μια λέξη μας χωρίζει από το κοινό ανακοινωθέν

Μία και μόνο λέξη παραμένει εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν και αυτή δεν είναι η αμφιλεγόμενη λέξη «εθνική κυριαρχία», αναφέρει η Κίπρις στο δημοσίευμά της για τις επαφές της Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ με τους δύο ηγέτες και τον Οζντίλ Ναμί χτες.

Στο δημοσίευμά του ο Οσμάν Καφάογλου αναφέρει ότι η πηγή του δεν θέλησε να του αποκαλύψει ποια είναι αυτή η λέξη, που ωστόσο επεσήμανε ότι έχουμε φτάσει πολύ κοντά σε ένα αποτέλεσμα για το κοινό ανακοινωθέν. Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ που προσπαθούν εδώ και καιρό για μια συμφωνία στο κοινό ανακοινωθέν, με την επίσκεψη της κ. Νούλαντ έχουν αυξήσει το επίπεδο των προσπαθειών και η επίσκεψη της Αμερικανίδας ΥΦΥΠΕΞ είναι η τελευταία προσπάθεια των ΗΠΑ για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται επίσης ότι ενώ αναμένονταν οι δηλώσεις της κ. Νούλαντ στις 13.30, μετά τη συνάντησή της με τον Ντερβίς Έρογλου είχε μία ακόμη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με σκοπό να πάρει την απάντησή του στο θέμα της «μιας μόνο λέξης» που εμποδίζει το κοινό ανακοινωθέν. Όπως αναφέρεται, πολύ πιθανόν εντός μερικών ημερών θα υπάρξει αποτέλεσμα στο θέμα αυτό, όπως διαβάζουμε στο Ikypros.

Διαβάστε επίσης

Ολόκληρο το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος για το Κυπριακό