Αγία Νάπα: Πέντε φορές ισόβια για τον πενταπλό φόνο

Αγία Νάπα: Πέντε φορές ισόβια για τον πενταπλό φόνο

Σε πέντε φορές ισόβια καταδικάστηκαν ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και ο Αναστάσιος Τσεχιλίδης από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακάς, για την υπόθεση του πενταπλού φόνου, που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας.

Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου, την οποία ανέγνωσε ο Πρόεδρος Χάρης Πογιατζιής και αποτελείται από 130 σελίδες, γίνεται λόγος για πρωτοφανή υπόθεση, για τα κυπριακά δεδομένα.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Αντρέας Αριστείδης, χαρακτήρισε την υπόθεση ως «τη σοβαρότερη προμελετημένου φόνου, εν και καιρώ ειρήνης, που έγινε στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Εναντίον των Μαμαλικόπουλου και Τσεχιλίδη, οι οποίοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή, είχαν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριου Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, του Γιώργου Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και των Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.

Επίσης, κατηγορήθηκαν για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ, χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.