Αναστασιάδης: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για το κοινό ανακοινωθέν

Αναστασιάδης: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για το κοινό ανακοινωθέν

«Παντελώς αβάσιμους, αστήριχτους και επικίνδυνα αυθαίρετους», χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ισχυρισμούς, που προβάλλονται για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος στην βάση του οποίου θα αρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενόψει της συνάντησής του την Τρίτη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, αναφέρει ότι παρακολουθεί με υπομονή, νηφαλιότητα και ιδιαίτερο σεβασμό τις απόψεις και θέσεις, που εκφράζονται από πολιτικούς ηγέτες και άλλους παράγοντες για το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω με έμφαση ότι, «παρά τα όσα προβάλλονται, δεν έχω παρεκκλίνει ούτε κατά ένα γιώτα από τις προεκλογικές δεσμεύσεις μου, είτε έναντι των συναγωνιστών του ΔΗΚΟ, είτε ευρύτερα έναντι του κυπριακού λαού».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τονίζει ότι συνειδητά αποφεύγει την όποια αντιπαράθεση, διότι στόχος του παραμένει η συναίνεση και η μέγιστη -κατά το δυνατόν- συμπόρευση του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων.

Επιδίωξή του, αναφέρει,ότι είναι, η από κοινού διαχείριση των μεγάλων προκλήσεων και δυσκολιών που πρέπει να αντιμετωπιστούν με την έναρξη του νέου κύκλου συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προαναγγέλλει ότι σε συνέντευξη Τύπου τις προσεχείς ημέρες θα προβεί σε λεπτομερή ανάλυση των πραγματικών γεγονότων και όσων επιτυγχάνονται μέσα από το κοινό ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες επίκειται η εξαγγελία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μεταξύ των οποίων και οδικός χάρτης για την Αμμόχωστο.

Επίσης, αναμένεται τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επομένης, η επίσκεψη στην 'Αγκυρα του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη και στην Αθήνα του Τουρκοκυπρίου διαπραγματευτή, Κουτρέτ Οζερσάι.

Διαβάστε επίσης:

Αρχίζουν την Τρίτη οι συνομιλίες για το Κυπριακό