ΚΥΠΡΟΣ

Ρωσικές ασκήσεις στο FIR Λευκωσίας

Ρωσικές ασκήσεις στο FIR Λευκωσίας

Aσκήσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, διεξάγονται από την περασμένη Πέμπτη σε δύο μεγάλα τμήματα του FIR Λευκωσίας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου δήλωσε στο Sigmalive ότι πρόκειται για ρωσική άσκηση και ότι η Ρωσία ενημέρωσε την Κυπριακή Δημοκρατία για τη δέσμευση των τμημάτων του FIR Λευκωσίας.

Στις ασκήσεις συμμετέχει το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσώφ», μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-33 και ελικόπτερα Κa-27.

Το μεγαλύτερο τμήμα του FIR που δεσμεύτηκε για τις ασκήσεις βρίσκεται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Το δεύτερο τμήμα που έχει δεσμευτεί από τη Ρωσία, βρίσκεται νότια της Κύπρου και εκτείνεται μέχρι τα όρια του FIR Λευκωσίας με το FIR Τελ Αβιβ και το FIR Βυρητού.

Οι αεροναυτικές ασκήσεις που διεξάγονται καθημερινά από τις 5.00 το πρωί, μέχρι τις 3.00 το απόγευμα θα ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία το «Ναύαρχος Κουσνετσώφ», συνοδεύουν σειρά άλλων πλοίων του Βόρειου Στόλου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης συμμετέχει το πλοίο «Μέγας Πέτρος».

Ο Υπουργός Άμυνας θα επισκεφθεί αύριο το «Μέγας» Πέτρος στο λιμάνι της Λεμεσού.

Σημειώνεται ότι τακτική άσκηση με τη συμμετοχή αεροπορικών και χερσαίων δυνάμεων, πραγματοποιεί σήμερα από τις 11:00 έως τις 13:00, το Υπουργείο Άμυνας, εντός του FIR Λευκωσίας και τις περιοχές Βασιλικού και Αεροδρομίου Πάφου.