ΚΥΠΡΟΣ

Ομήρου: Οι δηλώσεις Ερογλου πρέπει να μας προσγειώσουν

Ομήρου: Οι δηλώσεις Ερογλου πρέπει να μας προσγειώσουν

Το αβάσιμο της ευφορίας που γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί από τη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου καταδεικνύουν οι χθεσινές δηλώσεις Έρογλου, με τις οποίες καθιστά σαφές ότι όλοι οι έποικοι που έχουν λάβει «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους θα ψηφίσουν σε ένα μελλοντικό δημοψήφισμα και ότι «κανένας έποικος δεν θα γυρίσει στην Τουρκία», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Μια συμφωνία, σημείωσε, «στην οποία γίνονται αποδεκτές οι θέσεις της τουρκικής πλευράς για την κυριαρχία, την ιθαγένεια, το κατάλοιπο εξουσίας και τη δημιουργία κράτους από δύο συνιστώντα κράτη αλλά απουσιάζουν η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων, η επιστροφή των προσφύγων και των περιουσιών και η κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων του 1960».

"Οι δηλώσεις Έρογλου συνιστούν απάντηση σε όσους επιδίδονται ακατάπαυστα στον εξωραϊσμό της συμφωνίας της 11ης Φεβρουαρίου. Αφού όμως προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι τα θέματα αυτά, του τερματισμού της κατοχής, της απομάκρυνσης των εποίκων, της επιστροφής των προσφύγων και των περιουσιών και το θέμα των εγγυήσεων συνιστούν μέρος της συμφωνίας, υπάρχει τρόπος αυτό να διαπιστωθεί έμπρακτα. Να προταχθούν στις συνομιλίες και να κληθεί η τουρκική πλευρά να τοποθετηθεί και να δεσμευθεί", πρόσθεσε.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος και τρόπος, κατέληξε, για να υπάρξει επιβεβαίωση των Κυβερνητικών ισχυρισμών.

Διαβάστε επίσης

'Ερογλου: Δεν υπάρχει στην ατζέντα θέμα «δώστε τα Βαρώσια»