ΚΥΠΡΟΣ

Το διαμάντι που έκλεψε η πρώην του Ριμπολόβλεφ ανήκει στις κόρες της!

Το διαμάντι που έκλεψε η πρώην του Ριμπολόβλεφ ανήκει στις κόρες της!

Η σύλληψη της πρώην συζύγου του μεγιστάνα Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ στην Κύπρο, έγινε μετά από καταγγελία του για κλοπή διαμαντιού που ανήκε στις κόρες τους. Ετσι η Ελενα Ριμπολόβλεβα, όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι στην Κύπρο, έχει κινηθεί σε βάρος των συμφερόντων των θυγατέρων της.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι κόρες της, πριν από λίγες ημέρες ήταν μαζί με τον πατέρα τους, ιδιοκτήτη του «Σκορπιού» στις Ελβετικές Άλπεις.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούσε, εις βάρος της, για την κλοπή διαμαντιού αξίας 50 εκ. δολ.

Η Έλενα Ριμπολόβλεβα, συνελήφθη από άνδρες της αστυνομίας, μόλις έφτασε στην Κύπρο και στην συνέχεια οδηγήθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού.

Το διαμάντι, ανήκε στην περιουσία των θυγατέρων της, Κάτιας και Άννας. Η καταγγελία έγινε στο ΤΑΕ από τον διαχειριστή του διαμαντιού το οποίο αγοράστηκε το 2008 για σκοπούς επένδυσης.

Ο Ρώσος μεγιστάνας είναι γνωστός σε Κύπρο και Ελλάδα, από την αγορά του νησιού Σκορπιός και από την αγορά του 9,75% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου.

Αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο μεταξύ του δικηγορικού γραφείου το οποίο διαχειρίζεται το εμπίστευμα των κοριτσιών και της πρώην συζύγου του ρώσου εκατομμυριούχου.

Πρόκειται για το γραφείο Bolton Trustees Limited με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου.

Το εμπίστευμα έχει δημιουργηθεί εδώ και λίγα χρόνια για να διασφαλισθεί η περιουσία των δύο θυγατέρων.

Η ανακοίνωση από τους διαχειριστές του εμπιστεύματος

Κατόπιν υποβολής παραπόνου, η Elena Rybolovleva συνελήφθη σήμερα από τις αστυνομικές αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την άφιξη της τελευταίας στην Κυπριακή Δημοκρατία. Το εν λόγω παράπονο υπεβλήθη εκ μέρους των επιτρόπων του Εμπιστεύματος «Domus Trust», το οποίο αποτελεί Κυπριακό Διεθνές Εμπίστευμα. Το εν λόγω παράπονο σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με κλοπή περιουσιακού στοιχείου του εμπιστεύματος (ένα σπάνιο αντικείμενο εξαιρετικά μεγάλης αξίας) από την Elena Rybolovleva.

Σημειώνεται πως η Bolton Trustees Ltd ως επίτροπος του πιο πάνω Κυπριακού Διεθνούς Εμπιστεύματος έχει νομικό καθήκον και υποχρέωση να διατηρεί και να προστατεύει τα περιουσιακά στοιχεία του εμπιστεύματος. Για σκοπούς εκπλήρωσης των καθηκόντων πίστεως του επιβάλλεται όπως λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του τίτλου και της νόμιμης ιδιοκτησίας των περιουσιακών στοιχείων του εμπιστεύματος με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και πάντοτε σύμφωνα με τους ισχύοντες Νόμους..

Εντός των πλαισίων αυτών και επί τη βάση των ισχυόντων Νόμων η Bolton Trustees Ltd, έχει νομική υποχρέωση και οφείλει, ως επίτροπος να λαμβάνει όλα τα αναγκαία διαβήματαγια την προστασία των περιουσιακών στοιχείων του εμπιστεύματος, πράγμα το οποίο και έπραξε.

Είναι απόλυτα σημαντικό για την Κυπριακή Δημοκρατία, ως ένα αξιόπιστο διεθνές οικονομικό κέντρο, να προστατεύει όλες τις εταιρείες και τα εμπιστεύματα τα οποία έχουν επενδύσει σε αυτή και έχουν επιδείξει εμπιστοσύνη στην οικονομία της όπως και στο χρηματοοικονομικό και νομικό της σύστημα.

Ουδεμία πρόθεση υπάρχει εκ μέρους της Bolton Trustees Ltd ως επιτρόπου της Domus Trustνα προβεί σε οιαδήποτε σχόλια επί της ουσίας του παραπόνου που υπεβλήθη στις αστυνομικές αρχές, εκτός του ότι έχει πιστεύει και έχει πλήρη εμπιστοσύνη στο Κυπριακό νομικό σύστημα και την Κυπριακή Δικαιοσύνη.