ΚΥΠΡΟΣ

Οι 23 Κύπριοι στην Ουκρανία δεν διατρέχουν κίνδυνο

Οι 23 Κύπριοι στην Ουκρανία δεν διατρέχουν κίνδυνο

Η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ουκρανία είναι σε συνεχή επαφή με τους Κύπριους πολίτες που βρίσκονται εκεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Προϊστάμενος Προξενικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών, Σταύρος Αυγουστίδης.

Ο κ. Αυγουστίδης είπε ότι ο αριθμός των Κύπριων πολιτών που βρίσκονται στην Ουκρανία ανέρχεται στους 23, εκ των οποίων οι εννέα είναι φοιτητές και οι υπόλοιποι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά εκεί.

Όπως είπε, «είναι όλοι καλά στην υγεία τους και κανένας δεν επιθυμεί να επιστρέψει πίσω ή να προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια», σημειώνοντας ότι «έχουμε ήδη βοηθήσει κάποιους που ήθελαν να φύγουν με διάφορους τρόπους».

Ανέφερε ακόμη ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών βρίσκονται σε συνεννόηση και εγρήγορση για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας προς τους Κύπριους πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία.

Επανέλαβε, επίσης, παλαιότερη έκκληση του προς όσους γνωρίζουν κάποιον Κύπριο υπήκοο που βρίσκεται στην Ουκρανία να επικοινωνήσουν είτε με την Πρεσβεία στο Κίεβο, είτε με την υπηρεσία Προξενικών Υποθέσεων στο ΥΠΕΞ προκειμένου να δώσουν τα πλήρη στοιχεία του.

Τα τηλέφωνα είναι 22 65113, 22 651118, 22 651123 και το τηλέφωνο του λειτουργού, μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου, 99 660129.