ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΕΞ Κύπρου: «Περιορίστε τις μετακινήσεις στην Ουκρανία»

ΥΠΕΞ Κύπρου: «Περιορίστε τις μετακινήσεις στην Ουκρανία»

Στη Λευκωσία, το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ανησυχία για την πορεία των γεγονότων στην Ουκρανία κι εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία. Υπό φρούρηση η Ρωσική πρεσβεία, όπου νωρίτερα Ουκρανοί που διαμένουν στην Κύπρο διαδήλωσαν ειρηνικά.

Το υπουργείο εξωτερικών με γραπτή ανακοίνωση εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Ουκρανία.

Το ΥΠΕΞ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία η οποία απευθύνεται στους Κύπριους πολίτες που διαμένουν μόνιμα, ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδεύσουν στην Ουκρανία.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν να επισκεφθούν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παρακολουθούν τα διεθνή και τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, για τυχόν εξελίξεις, και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών.

Σε περίπτωση έκτακτης ή/και προξενικής ανάγκης, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον Λειτουργό Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, το Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ στη Λευκωσία ή με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο.