ΚΥΠΡΟΣ

Έρογλου: Τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου η συνάντηση ηγετών

Έρογλου: Τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου η συνάντηση ηγετών

Η συνάντηση των δύο ηγετών έχει προγραμματισθεί για τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, όπως δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.

Ο κ. Ερογλου ανέφερε πως πρόθεση της τ/κ πλευράς είναι να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε συνάντησή του με τον σύνδεσμο αλληλεγγύης και πολιτισμού των Τούρκων προερχόμενων από την πόλη Γκαζιαντέπ, ο κ. Έρογλου επανέλαβε τη θέση του ότι έχουν προκύψει πολλά σχέδια συμφωνιών αλλά τα απέρριψε η ε/κ πλευρά και πως το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης για την λύση του Κυπριακού έχει αυξηθεί.

Εάν είναι δυνατό, είπε, θέλουν μια συμφωνία που δεν θα παραγκωνίζει τους ανθρώπους και δεν θα προκαλεί ανησυχία. Μια συμφωνία που θα ικανοποιεί μόνο την μία πλευρά δεν θα είναι μόνιμη πρόσθεσε λέγοντας ότι και η τ/κ πλευρά εργάζεται για να προστατέψει τα δικαιώματα των Τ/κ και η ε/κ των Ε/κ.

Σε άλλη συνάντηση με τον σύνδεσμο φιλίας Λευκωσίας, ο Τ/κ ηγέτης τόνισε την σημασία της εσωτερικής ενότητας. «Το Κυπριακό είναι χρόνιο πρόβλημα. Πλέον ήρθε η ώρα να λυθεί». Γι’ αυτό, είπε, χρειάζεται η βούληση και των δύο πλευρών, επαναλαμβάνοντας ότι η πλευρά που έχει απορρίψει τις συμφωνίες στο παρελθόν είναι η ε/κ και πρέπει και οι δύο πλευρές να καταλήξουν με μια συμφωνία.

Τα κεφάλαια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι ξεκάθαρα, συνέχισε ο κ. Έρογλου, τα περισσότερα έχουν συζητηθεί στο παρελθόν και επιθυμία τους είναι να διέλθουν τα κεφάλαια με ταχύτητα και να φτάσουν σε μια συμφωνία που θα ικανοποιεί τον τ/κ «λαό».

πηγη ΣΙΓΜΑ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων