ΚΥΠΡΟΣ

Αναστάτωση στο Υπ. Άμυνας Κύπρου για κλοπή απόρρητων στοιχείων

Αναστάτωση στο Υπ. Άμυνας Κύπρου για κλοπή απόρρητων στοιχείων

Σκληρός ψηφιακός δίσκος ηλεκρονικού υπολογιστή με απόρρητα δεδομένα και στοιχεία, κάποια εκ των οποίων δεν αποκλείεται να άπτονται και με θέματα εθνικής ασφάλειας, χάθηκε μέσα από το Υπουργείο Άμυνας.

Ήδη στο κτήριο βρίσκονται ανακριτές της Αστυνομίας οι οποίοι σε συνεργασία με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου διεξάγουν έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, για την εξαφάνιση του σκληρού δίσκου έγινε καταγγελία στον ίδιο τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Μιχάλη Παπαγεωργίου, ο οποίος αμέσως έδωσε εντολές σε ανακριτές να διερευνήσουν την άκρως σοβαρή αυτή υπόθεση.

Η Αστυνομία μελετά όλα τα ενδεχόμενα. Ανάμεσα σε αυτά εξετάζει εάν πρόκειται για ηλεκτρονική κλοπή από χάκερ ή ακόμα εάν κάποιος παρενέβη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και αφαίρεσε τον σκληρό δίσκο.

Ο υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, σύμφωνα με το philenews, αρχικά διέκοψε αμέσως σύσκεψη που είχε εντός του Υπουργείου με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα τις εξελίξεις των ερευνών. Στη συνέχεια και μετά της ενημέρωσης που έτυχε, συνέχισε τη σύσκεψη με την Επιτροπή.

Η συνάντηση του κ. Φωτίου με την Επιτροπή Άμυνας, αφορούσε ενημέρωση των βουλευτών για το σχέδιο μείωσης της θητείας στην Εθνική Φρουρά που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ερωτηθείς για το θέμα, αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε.

Διαβάστε επίσης

Μεντβέντεφ: Η κλοπή συνεχίζεται στην Κύπρο