ΚΥΠΡΟΣ

Η Κύπρος «φοβάται» πως θα χάσει Ρώσους τουρίστες λόγω Κριμαίας

Η Κύπρος «φοβάται» πως θα χάσει Ρώσους τουρίστες λόγω Κριμαίας

Η ουκρανική κρίση ενδέχεται να δημιιούργησει πρόβλημα στις τουριστικές κρατήσεις από την Ρωσία, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου.

Ο κ. Βίκτωρ Μανταβάνης εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενη μείωση των συνολικών αφίξεων από μια ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά.

«Απ’ ότι βλέπουμε μέχρι τώρα υπάρχει ένα μούδιασμα των κρατήσεων, τις τελευταίες εβδομάδες, το οποίο οφείλεται και στην κρίση στην Ουκρανία, αλλά και στην υποτίμηση του ρωσικού ρουβλιού, το οποίο μας ανησυχεί βεβαίως», ανέφερε ο κ. Μαντοβάνης.

Πρόσθεσε ότι ενώ υπήρχε μια σημαντική αύξηση στις κρατήσεις από την Ρωσία μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες της τάξης του 20%, η αύξηση αυτή μηδενίστηκε λόγω της μείωσης των τελευταίων εβδομάδων, γεγονός που έφερε τις κρατήσεις στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

«Ακόμα δεν υπάρχει μείωση», συμπλήρωσε ο κ. Μανοτβάνης, προσθέτοντας ωστόσο ότι «αν συνεχιστεί αυτή η τάση θα δούμε σύντομα μείωση».

«Τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται τόσο καλά όσο τα υπολογίζαμε. Εκεί που φαίνονταν όλα ρόδινα για τον τουρισμό, αυτή τη στιγμή υπάρχουν αβεβαιότητες», ανέφερε.

Ωστόσο αντέτεινε ότι η κατάσταση μπορεί να είναι αναστρέψιμη, αφού οι Ρώσοι είναι τουρίστες της τελευταίας στιγμής και πολλοί από αυτούς κάνουν κράτηση 1-2 εβδομάδες πριν από την αναχώρησή τους.

πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

Κασουλίδης: Δεν χρειάζονται πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας