ΚΥΠΡΟΣ

Νέες συναντήσεις Οζερσάι για το Κυπριακό

Νέες συναντήσεις Οζερσάι για το Κυπριακό

«Εποικοδομητική συνομιλία» χαρακτηρίζεται με σημερινή ανακοίνωση εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών η χθεσινή συζήτηση που είχαν στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Τζέφρι Φέλτμαν, με τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή, Κουντρέτ Οζερσάι.


«Ο αναπληρωτής γγ, Τζέφρι Φέλτμαν, συναντήθηκε χθες με τον επικεφαλής διαπραγματευτή και αντιπρόσωπο του Τουρκοκύπριου ηγέτη, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό» αναφέρεται στην ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι «είχαν μία εποικοδομητική συνομιλία για τις διαπραγματεύσεις και την πορεία προς τα εμπρός, υπό το φως της έναρξης των συνομιλιών που συμφωνήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου».

Εν τω μεταξύ, εκτός από τον αξιωματούχο του ΟΗΕ, ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής θα έχει συναντήσεις στην Ουάσιγκτον με την υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ και το βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών, Ερικ Ρούμπιν.

Ο κ. Οζερσάι, μετά την επίσκεψή του στην αμερικανική πρωτεύουσα, θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με αντιπροσώπους μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πριν λίγες μέρες, είχε παρόμοιες επαφές στις ΗΠΑ ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών των Τουρκοκυπρίων, Οζντίλ Ναμί, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον «είναι έτοιμη» να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο Κυπριακό.

Τέλος, τη Νέα Υόρκη αναμένεται να επισκεφθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ο μέχρι πρόσφατα ειδικός σύμβουλος του γγ στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, για να έχει αποχαιρετιστήριες συναντήσεις.