ΚΥΠΡΟΣ

Επιτόκια και δάνεια μονοπωλούν τις επαφές της Τρόικας στη Κύπρο

Επιτόκια και δάνεια μονοπωλούν τις επαφές της Τρόικας στη Κύπρο

Σειρά σημαντικών συναντήσεων πραγματοποιούν σήμερα στη Λευκωσία οι τεχνοκράτες και οι επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τα υψηλά δανειστικά επιτόκια τέθηκαν επί τάπητος κατά τη σημερινή συνάντηση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη και κλιμακίου της Τρόικας, με την τελευταία να καταγράφει κυρίως απόψεις.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, συζητήθηκε επίσης η ανάγκη ενίσχυσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με περισσότερο προσωπικό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γενικός Ελεγκτής, συζητήθηκαν θέματα τα οποία η Τρόικα έθεσε και που αφορούν την πρόοδο της κυπριακής οικονομίας, τα προβλήματα τα οποία διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία ότι υπάρχουν και δεν έχουν ακόμα υπερπηδηθεί, αλλά και αστοχίες που έχουν εντοπιστεί στο πρόγραμμα.

Στις 14.00 θα συναντηθούν με την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, η εισαγωγή του οποίου αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της Κύπρου.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το ίδιο θέμα μεταξύ τεχνοκρατών του Υπουργείου και κλιμακίου των τροϊκανών, η οποία θα επαναληφθεί αύριο.

Στις 16.00 το απόγευμα τεχνοκράτες της Τρόικας θα συναντηθούν με τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών.

Πηγη ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Tα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο επίκεντρο της Τρόικα στη Κύπρο