ΚΥΠΡΟΣ

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη Βρετανία

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη Βρετανία

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιεί από σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Κατά τη διάρκειας της μίας εβδομάδας παραμονής του στο Λονδίνο και στο Μπέρμιγχαμ, ο Μακαριότατος θα έχει συναντήσεις με παράγοντες της παροικίας, της Αγγλικανικής Εκκλησίας, αλλά και με Βρετανούς πολιτικούς.

Παράλληλα, με τη συγκυρία της επίσκεψης, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος εξέδωσε εγκύκλιο για τη διεξαγωγή εράνου για τη συμβολή στις εργασίες αναστήλωσης της Ιεράς Μονής Αποστόλου Ανδρέα.

Η επίσημη υποδοχή του κ.κ. Χρυσοστόμου το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, όπου θα τελεστεί δοξολογία. Το βράδυ έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αγίας Παρασκευής στο Harrow.

Την Τρίτη θα γίνει δεκτός στην Υπάτη Αρμοστεία της Κύπρου στο κεντρικό Λονδίνο, πριν τις συναντήσεις του με τον Επίσκοπο Λονδίνου Δρ Τσάρτρες και τον προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο του Καντερμπέρι Τζάστιν Γουέλμπι.

Η Τετάρτη θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο ελληνορθόδοξο σχολείο του Αποστόλου Ανδρέα στον δήμο του Μπάρνετ στο βόρειο Λονδίνο και θα συνεχιστεί με επίσκεψη στο Μπέρμιγχαμ και επαφές με τις εκεί ελληνορθόδοξες κοινότητες.

Με την επιστροφή του στο Λονδίνο την Πέμπτη, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Υφυπουργό Ευρώπης της βρετανικής κυβέρνησης Ντέιβιντ Λίντινγκτον στο Φόρεϊν Όφις, ενώ σχεδιάζεται και συνάντησή του με Βρετανούς βουλευτές που στηρίζουν την Κύπρο. Θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων.

Την Παρασκευή θα υπάρξει συνάντηση με τα σωματεία της Καρπασίας στο οίκημα της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας στο βόρειο Λονδίνο και το βράδυ δείπνο εργασίας με την Εκτελεστική Επιτροπή της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Η.Β.

Το Σάββατο έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις με σε ελληνικά σχολεία της παροικίας από κοινού με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστα Καδή, ο οποίος θα βρίσκεται στο Λονδίνο από την Παρασκευή.

Το βράδυ του Σαββάτου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας, ο Μακαριώτατος θα παρακαθίσει σε δείπνο προς τιμή του από την Ομοσπονδία.

Η Κυριακή περιλαμβάνει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου στο Γουντ Γκριν του βορείου Λονδίνου, εκδήλωση για την κυπριακή λαϊκή παράδοση που οργανώνει η Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή στο Ελληνικό Κέντρο και δείπνο προς τιμή του Μακαριωτάτου στην οικία του Υπάτου Αρμοστή.

Ο Αρχιεπίσκοπος καθώς και ο Υπουργός Παιδείας αναχωρούν για την Κύπρο το μεσημέρι της Δευτέρας, 19 Μαΐου.

Το πρωί της Κυριακής ο κ. Καδής θα επισκεφθεί την κοινότητα του Κόβεντρι, πριν παραστεί στις υπόλοιπες εκδηλώσεις στο Λονδίνο.

Πηγη ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

90 εκατ. αποζημίωση θα δώσει η Τουρκία στη Κύπρο για την εισβολή!