ΚΥΠΡΟΣ

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης: Ενδιαφέρον για διαχείριση της πρώην Λαϊκής

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης: Ενδιαφέρον για διαχείριση της πρώην Λαϊκής

Στη Βαρσοβία θα συζητήσει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης το ενδιαφέρον που επέδειξε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) να αναλάβει τη διαχείριση του 18% που κατέχουν οι πιστωτές της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στην Τράπεζα Κύπρου, όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).

Ο κ. Γεωργιάδης βρίσκεται στη Βαρσοβία για την 23η Ετήσια Γενική Συνέλευση της EBRD, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο. Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα άλλα δύο μέλη της Αρχής Εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος, δηλαδή τη διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου σε χθεσινή τους συνάντηση, προτού αναχωρήσει για τη Βαρσοβία.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης μετέφερε στα άλλα δύο μέλη της Αρχής τη θετική ανταπόκριση της τρόικας στο ενδεχόμενο να αναλάβει ένας διεθνής οργανισμός τη διαχείριση του 18% που κατέχουν οι πιστωτές της Λαϊκής στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου.

Σημειώνεται ότι η EBRD είχε ανακοινώσει στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ότι αναμένεται να λάβει απόφαση για προσωρινή χρηματοδότηση της Κύπρου, ύστερα από επίσημο αίτημα της κυπριακής κυβέρνησης που υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο.

Όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, κατά τη χθεσινή συνάντηση των μελών της Αρχής Εξυγίανσης, αποφασίστηκε να δοθεί το «πράσινο φως» στη διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας να συνεχίσει τις ενέργειες για την επιλογή οίκου που θα αναλάβει τη διάθεση των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής.

Διαβάστε επίσης

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης: Συμφωνία για το18% της πρώην Λαϊκής