ΚΥΠΡΟΣ

Barclays: Κλείνει λογαριασμούς Κυπρίων

Barclays: Κλείνει λογαριασμούς Κυπρίων

Σε κλείσιμο πελατών οι οποίοι δεν εμπίπτουν στην νέα στρατηγική προχωρεί η Βρετανική τράπεζα Barclays, η οποία στα πλαίσια της νέας στρατηγικής του τμήματος Wealth and Investment Management.

Η νέα πολιτική της τράπεζας εστιάζει πλέον στα δυνατά της σημεία και μειώνει τον αριθμό των χωρών από τις οποίες γίνονται αποδεκτοί πελάτες. Ωστόσο διευκρινίζεται ότι οι εργασίες της Τράπεζας στην Κύπρο θα συνεχίσουν τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό.

Η ανακοίνωση

Τον Σεπτέμβριο του 2013, η Barclays ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική του τμήματος Wealth and Investment Management, και την πρόθεσή της να εστιάσει την προσοχή της στα δυνατά της σημεία και να απλοποίησει το μοντέλο εργασιών της. Κατά την περίοδο αυτή, η Barclays Wealth and Investment Management ανακοίνωσε τη νέα της προσέγγιση που στοχεύει στη μείωση του αριθμού χωρών από τις οποίες γίνονται αποδεκτοί πελάτες, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον θα εστιάσει την προσοχή της σε 70 χώρες διεθνώς (συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου). Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής απλοποίησης του μοντέλου εργασιών της, η Barclays επίσης ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει, με την πάροδο του χρόνου, και στη μείωση του αριθμού των χωρών στις οποίες θα διατηρούνται λογαριασμοί πελατών.

Η Barclays συνεχίζει να θεωρεί ότι η Κύπρος αποτελεί μια ελκυστική αγορά για διεξαγωγή εργασιών και πως υπάρχουν ευκαιρίες στο μελλοντικό επιχειρηματικό της μοντέλο, στα πλαίσια της ευρύτερης αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της. Έχουμε δεσμευτεί για τη διατήρηση της παρουσίας μας τόσο στη Λεμεσό, όσο και στη Λευκωσία. Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική μας για την Κύπρο, θα επικεντρωθούμε σε βασικούς ενδιάμεσους φορείς (intermediaries), απευθείας σχέσεις με διεθνείς -κυρίως- εταιρείες (international direct corporate relationships) και προσωπικούς λογαριασμούς που πληρούν τα νέα ελάχιστα όρια που έχουν οριστεί.

Θα προχωρήσουμε στον τερματισμό υπηρεσιών και σε κλείσιμο λογαριασμών πελατών που δεν εμπίπτουν στη νέα μας στρατηγική, σε φάσεις, κατά τη διάρκεια του 2014. Θα ενημερώσουμε γραπτώς τους πελάτες μας για τις προθέσεις μας και για το χρονικό περιθώριο στα πλαίσια του οποίου θα κλείσουν οι λογαριασμοί τους".

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Μπαίνει στην Τράπεζα Κύπρου η παγκόσμια τράπεζα;