ΚΥΠΡΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προς Κόμματα: Προσγειωθείτε!

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προς Κόμματα: Προσγειωθείτε!

Την αποφασιστικότητα της Εκκλησίας να στηρίξει την κυβέρνηση στις προσπάθειες λύσης του εθνικού προβλήματος και να προβεί στη συντήρηση των θρησκευτικών μνημείων στα κατεχόμενα εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε ομογενειακή εκδήλωση στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου.

Σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Η.Β. σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνορθόδοξων Κοινοτήτων Μ. Βρετανίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση της Ομοσπονδίας, ο κ.κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε αρχικά στις κινήσεις της Αρχιεπισκοπής ώστε να διαχειριστεί τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι μητροπόλεις.

Παρόλα τα προβλήματα, ωστόσο, είπε ότι η Εκκλησία δε θα σταματήσει να συμπαρίσταται σε όσους πεινούν, στα άπορα παιδιά και στους αρρώστους. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως τα κονδύλια αυτά δεν πρόκειται να μειωθούν.

Αναφερόμενος στα γενικότερα οικονομικά δεδομένα, σχολίασε πως “ο λαός μας ξέρει να ζει και με σπατάλες αλλά και με τα λίγα”. Συμπλήρωσε ότι η Κύπρος είναι μικρή οικονομία και επομένως όπως εύκολα πέφτει προς τα κάτω έτσι μπορεί και να ανεβεί προς τα πάνω. “Ήμουν και είμαι αισιόδοξος και νομίζω ότι θα ζήσουμε και τις μέρες της ανάπτυξης”, είπε ο Μακαριώτατος.

Στη συνέχεια τόνισε ότι όπως τόσους αιώνες έτσι και σήμερα η Εκκλησία της Κύπρου στέκεται δίπλα στον κυπριακό λαό και θα συμβάλλει στο να επέλθει ένα αίσιο τέλος στο εθνικό πρόβλημα. “Η Εκκλησία θα στέκεται δίπλα στην κυβέρνηση. Θέλει την επιτυχία της γιατί αυτή θα είναι επιτυχία όλου του κυπριακού λαού. Θέλουμε η λύση να είναι αμφοτεροβαρής. Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δε θα είναι δίκαιη αλλά θέλουμε να είναι λειτουργική”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.κ. Χρυσόστομος.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Επιταγή 87 χιλ. ευρώ από την οικογένεια Κληρίδη για τους αγνοούμενους