ΚΥΠΡΟΣ

ΕΛΑΜ: Επιστολή σε Αναστασιάδη

ΕΛΑΜ: Επιστολή σε Αναστασιάδη

Το ΕΛΑΜ διεκδικεί συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο θεωρώντας ότι μετά και την εξασφάλιση του 2,69% στις ευρωεκλογές “εκλείπουν οι πολιτικοί λόγοι για τη μη εκπροσώπηση του στο Εθνικό Συμβούλιο.

Σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου παραπέμπει και σε δήλωση του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργου Λιλλήκα, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ότι “σύμφωνα με δική σας διαβεβαίωση, εάν λάβει ποσοστό πέραν του εκλογικού μέτρου των βουλευτικών εκλογών (1,8%) θα τον καλέσετε στο εθνικό συμβούλιο. Το ποσοστό που έλαβε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στις προχθεσινές εκλογές, είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό που έλαβε το Κίνημα των Οικολόγων στις βουλευτικές εκλογές”.

Ο κ. Χρίστου ζητεί από τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη να αξιοποιήσει το δικαίωμά του με τρόπο δίκαιο και δημοκρατικό και να προσκαλέσει στο επόμενο Εθνικό Συμβούλιο. Δηλώνει δε στην διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας για κατ’ ιδίαν συνάντηση, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους για τις συνομιλίες, την οικονομία και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Πηγή ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΕΛΑΜ: Υπέβαλε αίτημα για συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο