ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακές Αερογραμμές: Στον «αέρα» οι σχέσεις προσωπικού και διεύθυνσης

Κυπριακές Αερογραμμές: Στον «αέρα» οι σχέσεις προσωπικού και διεύθυνσης

Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών αναμένεται να λάβει η σημερινή ετήσια γενική συνέλευση της συντεχνίας των Πιλότων, ΠΑΣΥΠΙ με την διεύθυνση της εταιρείας, να διαμηνύει ότι είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Στη συνέλευση, εκτός των τρεχόντων θεμάτων, θα συζητηθεί και η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας να εκποιήσει και τη δεύτερη χρονοθυρίδα στο αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου.

Η ΠΑΣΥΠΙ με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι θεωρεί πως η πώληση και της τελευταίας χρονοθυρίδας στο Λονδίνο θα αποφέρει τον πλήρη τερματισμό της σύνδεσης της Κύπρου με το Ηνωμένο Βασίλειο. "Η απόφαση αυτή, μαζί με άλλες καταστροφικές αποφάσεις, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα των Κυπριακών Αερογραμμών και δεν θα είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και του τόπου".

Για την ΠΑΣΥΠΙ είναι παράλογο να εκποιείται η περιουσία των Κυπριακών Αερογραμμών και τα λεφτά να τα διαχειρίζονται οι ίδιοι διευθυντές, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους τα τελευταία χρόνια οδήγησαν την εταιρεία στο χείλος της καταστροφής.

Η Συντεχνία καθιστά την κυβέρνηση υπεύθυνη και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει άμεσα για ανατροπή της καταστροφικής απόφασης για πώληση της τελευταίας χρονοθυρίδας προς το Λονδίνο. "Είναι αντιφατικό από την μια η ίδια η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι πρέπει να προσληφθούν ξένοι εμπειρογνώμονες για να διαχειριστούν την εταιρεία και από την άλλη ο Υπουργός Οικονομικών με επιστολή του να παροτρύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να προχωρήσει στην πώληση της χρονοθυρίδας", τονίζει.

Η ΠΑΣΥΠΙ προειδοποιεί ότι δεν θα μείνει απαθής και η Γενική Συνέλευση θα αποφασίσει τον τρόπο αντίδρασης για να ανακόψει τις καταστροφικές αποφάσεις των διευθυντών και του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών.


Πηγη sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Κύπρος: Εκταφές για ανεύρεση οστών Ελλήνων που «έπεσαν» κατά την τουρκική εισβολή