ΚΥΠΡΟΣ

Στα ελληνικά νησιά φέτος για διακοπές οι Κύπριοι

Στα ελληνικά νησιά φέτος για διακοπές οι Κύπριοι

Η ψυχολογία των Κυπρίων φέτος ζητά απόδραση από τα προβλήματα και ταξίδια στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Βίκτωρα Μαντοβάνη, ο οποίος αναφέρει ότι το ποσοστό των Κυπρίων που θα ταξιδέψει φέτος για τις καλοκαιρινές του διακοπές θα έχει αύξηση 5%-10% σε σύγκριση με πέρσι.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μαντοβάνης είπε ότι "τα πράγματα είναι καλύτερα από πέρσι με τον κόσμο να θέλει να ξεσκάσει από την καθημερινότητα που περνά ενώ από την άλλη δυσκολεύεται να ξοδέψει πολλά λεφτά όπως έπραττε στο παρελθόν και είναι "κουμπωμένος". Βλέπουμε ότι θέλουν να ταξιδέψουν και υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον από πέρσι'".

Ο Κύπριος, συνέχισε, αναζητά πλέον φθηνούς προορισμούς για τις διακοπές του με βασικότερο παράγοντα στην επιλογή του την "τιμή" και το συνολικό κόστος. "Γυρεύουν χαμηλού κόστους επιλογές - αυτό είναι το σύνθημα", σημείωσε

Σε ερώτηση ποιοι είναι οι προορισμοί που διαλέγει φέτος ο Κύπριος, ο κ. Μαντοβάνης είπε ότι πρώτη θέση έχουν τα Ελληνικά νησιά ως επί το πλείστον σύμφωνα με τις πρώτες κρατήσεις που έχουν γίνει.

Ακολουθεί η Κεντρική Ευρώπη, το Παρίσι, η Ιταλία, η Αυστρία και η Τσεχία.

Από τα Ελληνικά νησιά, ζήτηση έχουν η Κρήτη, η Ρόδος, η Σκιάθος, η Κέρκυρα, η Λευκάδα.

Η Μύκονος αν και σχετικά ακριβή, περιλαμβάνεται κι αυτή στις επιλογές των Κυπρίων.

Ο κ. Μαντοβάνης διευκρίνισε ότι μπορεί ο αριθμός των Κυπρίων που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό για διακοπές να αυξηθεί για φέτος αλλά δεν θα προκύψει κερδοφορία λόγω των χαμηλών κόστων διακοπών που ζητούνται.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, προέτρεψε τέλος τους Κύπριους να κάνουν τις κρατήσεις τους όσον το δυνατό πιο σύντομα γιατί όπως σημείωσε για την Ελλάδα υπάρχει φέτος πάρα πολλή ζήτηση από την Ευρώπη, ώστε να μην απογοητευτούν την τελευταία στιγμή και να βρουν το νησί και το ξενοδοχείο της επιλογής τους.

Διαβάστε επίσης

Απίστευτη γκάφα τελωνειακών της Κύπρου