ΚΥΠΡΟΣ

Αύριο η απόφαση για τον Ονουφρίου που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας

Αύριο η απόφαση για τον Ονουφρίου που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας

Τις κατηγορίες εναντίον τους αρνήθηκαν οι Ανδρέας Ονουφρίου και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του, Χριστόφορος Κυπριανού 62 ετών από την Πάχνα και Μιχάλης Μιχαήλ 60 ετών από την Ξυλοτύμπου.

Εναντίον των τριών απαγγέλθηκαν συνολικά 35 κατηγορίες εκ τω οποίων οι 21 αφορούσαν τον Ανδρέα Ονουφρίου. Οι σοβαρότερες εξ αυτών είναι οι κατηγορίες για απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών και κλοπή αυτοκινήτου.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε όπως αφεθούν ελεύθεροι οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του Ανδρέα Ονουφρίου υπό όρους, αλλά την συνέχιση της κράτησης του Ανδρέα Ονουφρίου μέχρι την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας που ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Ανδρέας Ονουφρίου ο οποίος να σημειώσουμε, εκπροσωπεί ο ίδιος τον εαυτό του στο δικαστήριο έφερε ένσταση στο αίτημα της κατηγορούσας αρχής και ζήτησε όπως αφεθεί και αυτός ελεύθερος υπό όρους, μέχρι την έναρξη της δίκης.

Ακολούθησε η διαδικασία των αγορεύσεων με την κατηγορούσα αρχή να κινείται στον ίδιο άξονά για να τεκμηριώσει τις θέσεις της.

Υποστήριξε ότι τυχόν διακοπή της κράτησης Ονουφρίου, ενέχει τον κίνδυνό μη προέλευσης του πρώην βαρυποινίτη στην δίκη, όπου αντιμετωπίζει ποινές φυλάκισης μέχρι και ισόβια. Παράλληλα, επικαλέστηκε την πιθανότητα διάπραξης από τον κατηγορούμενο και άλλων ποινικών αδικημάτων.

Στην ίδια υπερασπιστική γραμμή κινήθηκε και ο Ανδρέας Ονουφρίου, ο οποίος αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο δικαστήριο αντέκρουσε και τα δύο επιχειρήματα που προέβαλε η κατηγορούσα αρχή, επικαλούμενος την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατού Δικαστηρίου, το οποίο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε όσον αφορά σχεδιαζόμενη απόπειρά φόνου εναντίον του πρώην Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη.

Υποστήριξε ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την Κύπρο, αναφέροντας κατά λέξη ότι «η οικογένεια μου είναι πάνω από όλα, οι δεσμοί με τον τόπο μου είναι ισχυροί».

Ο πρώην βαρυποινίτης αντέδρασε έντονά και σε αναφορές της κατηγορούσας αρχής σε μαρτυρικό υλικό, υποστηρίζοντας ότι οι αναφορές της είναι επιλεκτικές και ότι υπάρχει αντίστοιχο υλικό, το οποίο τον αθωώνει.

Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά σε αλληλοσυγκρουόμενες καταθέσεις μελών της αστυνομικής δύναμης όσον αφορά τις αστυνομικές επιχειρήσεις τις 21ης Απριλίου στην Λεμεσό και 29ης Απριλίου στην Λάγια. Το δικαστήριο επιφύλαξε την απόφαση του για αύριο ώστε να μελετήσει το ογκώδες μαρτυρικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί, ενώ ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε πίσω στις κεντρικές φυλακές. Να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου σήμερα ο Ονουφρίου