ΚΥΠΡΟΣ

Αμμόχωστος: Τουρκοκύπριοι συνελήφθησαν επειδή ύψωσαν κυπριακή σημαία

Αμμόχωστος: Τουρκοκύπριοι συνελήφθησαν επειδή ύψωσαν κυπριακή σημαία

Ένα ζευγάρι τουρκοκύπριων ο Koray Basdogrultmaci και η Cinel Semen Husseyin συνελήφθη από το κατοχικό καθεστώς γιατί ύψωσε τρεις κυπριακές σημαίες έξω από το κατάστημά τους στην Αμμόχωστο.

Το κατοχικό καθεστώς τους παρέπεμψε σε δίκη με την κατηγορία της «διατάραξης της ειρήνης».

Το ζεύγος αυτοπροσδιορίζεται ως «κύπριοι τουρκόφωνοι» και όχι «τουρκοκύπριοι» και διαμαρτυρήθηκαν επειδή, όπως είπαν, η κυπριακή σημαία μπορεί να κυματίζει στην Τουρκία, αλλά όχι στα κατεχόμενα και μάλιστα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Όπως έγινε γνωστό το ζευγάρι αναφερόταν στην τελετή έναρξης των Μεσογειακών Αγώνων στην Μερσίνη της Τουρκίας, στους οποίους συμμετείχε η Κύπρος και φυσικά η σημαία της κυμάτιζε μαζί με τις σημαίες όλων των άλλων χωρών. Στην έναρξη των αγώνων παρών ήταν και ο πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα κατήγγειλαν την τουρκική κατοχή στην Κύπρο και το καταστροφικό, όπως το χαρακτήρισαν, εμπάργκο και την απομόνωση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος στα κατεχόμενα που να προβλέπει ότι απαγορεύεται η ανάρτηση σημαιών της Κυπριακής Δημοκρατίας στα κατεχόμενα και κανένας νόμος που να επιτρέπει στην λεγόμενη «αστυνομία» των κατεχομένων να κατάσχει σημαίες. Προχθές το ζεύγος επρόκειτο να δικαστεί, πλην όμως η δίκη αναβλήθηκε για τις 25 Ιουλίου.

Πηγή: voria.gr

Διαβάστε επίσης

Η Κύπρος δεν συμμετείχε σε διάσκεψη με τα Σκόπια ως «Μακεδονία»