ΚΥΠΡΟΣ

Eπένδυση Σεΐχη Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο (βίντεο)

Eπένδυση Σεΐχη Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο (βίντεο)

Ο Σεΐχης της Σαουδικής Αραβίας Αμπντούλ Ραχμάν Χαλίντ Μπίν Μαχφούζ, αποκαλύπτει στο «Σίγμα» ότι η απόφαση από τον Όμιλό του για επενδύσεις στην Κύπρο έχει ήδη ληφθεί.

«Η απόφαση στον όμιλό μου, και αυτό είναι κάτι που θέλω ν’ ανακοινώσω έχει παρθεί. Θα επενδύσουμε στην Κύπρο», δήλωσε ο Αμπντούλ Ραχμάν Χαλίντ Μπίν Μαχφούζ.

Τις επόμενες βδομάδες, είπε, θα έρθει στην Κύπρο ομάδα εργασίας για να διευθετήσει γραφειοκρατικά και νομικά ζητήματα.

«Σε μερικούς μήνες υπολογίζω να επενδύσουμε στην Κύπρο. Εξαρτάται από το due diligence που πρέπει να γίνει και τις νομικές διαδικασίες που πρέπει ν’ ακολουθηθούν. Όταν ολοκληρωθούν αυτά θα προχωρήσουμε. Η απόφαση έχει ληφθεί. Επομένως, μιλάμε για διάστημα ενός, δύο ή τριών μηνών», πρόσθεσε ο Σεΐχης της Σαουδικής Αραβίας.

Στην Κύπρο, ανέφερε, υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες, όμως, δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Έχουμε εντοπίσει μερικά επενδυτικά σχέδια, αλλά επί του παρόντος, δεν είναι νομικά ορθό ν’ ανακοινώσω οτιδήποτε περισσότερο. Σε λίγο καιρό, όλοι θα γνωρίζουν», σημείωσε ο Αμπντούλ Ραχμάν Χαλίντ Μπίν Μαχφούζ.

Ο Σαουδάραβας κροίσος μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους Κυπρίους και επισήμανε ότι το ανθρώπινο δυναμικό του νησιού είναι αξιόπιστο, στοιχείο, που, όπως υποστήριξε, θα καθορίσει την προσέλκυση επενδύσεων και θα συνδράμει στην ανάπτυξη του νησιού.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν μαζί μου αυτές τις ημέρες, για την υπέροχη φιλοξενία, τον Αρχιεπίσκοπο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι υπέροχοι άνθρωποι. Πέρασα πολύ ωραία μαζί τους. Συζητήσαμε για ευκαιρίες που υπάρχουν σε όλη την Κύπρο και είδα πολλά που μπορούμε να κάνουμε», πρόσθεσε ο Σεΐχης.

Ο Σεΐχης της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι αναχωρεί από την Κύπρο με θετικές εντυπώσεις.

Διαβάστε επίσης

Σε 12 μηνιαίες δόσεις τα καθυστερημένα τέλη κυκλοφορίας