ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΕΣ Κύπρου: Θετικές για την αγορά οι νέες εκτιμήσεις των ακινήτων

ΥΠΕΣ Κύπρου: Θετικές για την αγορά οι νέες εκτιμήσεις των ακινήτων

Συνθήκες για βελτίωση της αγοράς θα δημιουργήσουν οι νέες εκτιμήσεις των ακινήτων, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο. Την ίδια ώρα, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αυξηθούν οι εξαιρούμενοι του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος ανέφερε πως μέχρι τη Δευτέρα πιθανόν θα ανακοινωθούν οι νέες εκτιμήσεις.

Οι πολίτες, ωστόσο, θα είναι σε θέση να ενημερωθούν σχετικά όταν κληθούν να πληρώσουν τον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας.

Ο κ.Χάσικος πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που οι πολίτες δεν συμφωνούν με την φορολογία που τους έχει επιβληθεί μπορούν να υποβάλουν γραπτή ένσταση.

Σε ότι αφορά την ενοποίηση των φορολογιών, ο Υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε πως είναι κάτι το οποίο μελετάται καθώς «δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουν οι πολίτες τις φορολογίες τους σε διαφορετικά σημεία».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε πως ο Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας «ουδέποτε λέχθηκε ότι 'ήρθε για να φύγει'». Πρόσθεσε ακόμη, πως όταν το κράτος δεν έχει εισοδήματα δεν μπορεί να δώσει τις ανάλογες υπηρεσίες στον φορολογούμενο».

Στο μεταξύ, ο Σωκράτης Χάσικος απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας "σκοτώνει" την αγορά. Αντιθέτως, υποστήριξε, δημιουργεί τέτοιες συνθήκες που η αγορά μπορεί να προχωρήσει.

Ερωτηθείς για την πρόταση του ΑΚΕΛ που αφορά στην εξαίρεση των ευάλωτων ομάδων από την σχετική φορολογία, ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των εξαιρούμενων σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Σημείωσε, ακόμη, ότι δεν προβλέπει νέες φορολογίες παρόλο που, όπως ξεκαθάρισε, το θέμα επιβολής τους αφορά στο Υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: SigmaLive

Διαβάστε επίσης:

ΕΔΕΚ: Συνέδριο για ανασυγκρότηση ενόψει βουλευτικών