ΚΥΠΡΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για Τρ. Κύπρου: «Το φαγοπότι δεν έχει σταματήσει»

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για Τρ. Κύπρου: «Το φαγοπότι δεν έχει σταματήσει»

Για «ύπαρξη φατριών, που θέλουν να έχουν το πάνω χέρι στην Τράπεζα Κύπρου» έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, Χρυσόστομος.

Ωστόσο, απέφυγε να πει ποιοι μετέχουν στις «φατρίες» και αρκέστηκε να προσθέσει: «Νομίζω εκείνοι που είναι, καταλαβαίνουν».

Ο κ. Χρυσόστομος υποστήριξε ότι «το φαγοπότι δεν έχει σταματήσει». Πιστεύω, είπε, ότι θα μπορούσε το Συμβούλιο να συνέλθει, να δει τι χρειάζεται η Τράπεζα, πόση ανακεφαλαιοποίηση χρειάζεται, 500 εκατομμύρια, 600 εκατομμύρια, 1 δισεκατομμύριο, να αποφασίσει το ποσό, να αποφασίσει την τιμή της μετοχής που θα εκδώσει. Για μένα, συνέχισε, είναι πολύ ύποπτο και το καταδικάζω, να έρθουν τα διάφορα επενδυτικά ταμεία για να βάλουν την τιμή. «Εάν βάλουν την τιμή χαμηλή, την Τράπεζα θα την αρπάξουν αντί πινακίου φακής» είπε.

Πρόσθεσε πως είναι απαράδεκτο κάποιοι κατά τη λαϊκή ρήση, «να τραβούν τα κάρβουνα κοντά τους» και τόνισε την ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία. Ερωτηθείς αν χρειάζεται αναδιάρθρωση το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, απάντησε αρνητικά. Σε ερώτηση αν η Τράπεζα οδεύει προς την καταστροφή, απάντησε πως «εάν θα συνεχίσουν οι φατρίες να αγωνίζονται ποια θα επιβληθεί, το κακό θα έρθει».

Διαβάστε επίσης

ΚΤ Κύπρου: Αυστηρή «προειδοποίηση» προς την Τρ. Κύπρου