ΚΥΠΡΟΣ

Σύσκεψη στο Προεδρικό της Κύπρου για το οικονομικό έγκλημα

Σύσκεψη στο Προεδρικό της Κύπρου για το οικονομικό έγκλημα

Σύσκεψη για το οικονομικό έγκλημα, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, πραγματοποιείται από τις 8.30 το πρωί στο Προεδρικό.

Συμμετέχουν ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, με τον επικεφαλής των ανακριτών, ο Υπαρχηγός, η Υπεύθυνη της ΜΟΚΑΣ καθώς και ένας εκπρόσωπος από κάθε κόμμα, που συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, η οποία διενέργησε την έρευνα για το τραπεζικό έγκλημα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών για την καταχώριση υποθέσεων στο Δικαστήριο, τερματισμό των αντεγκλήσεων και λήξη της αντιπαράθεσης μεταξύ της Νομικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, ως προς τις ευθύνες για την καθυστέρηση, που παρατηρείται στην προσαγωγή ενεχομένων στη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι η «Σημερινή», με δημοσίευμά της στις 25 Ιουνίου, είχε αναδείξει τη διάσταση απόψεων και έλλειψη συνεννόησης μεταξύ της Αστυνομίας και του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαμηνύει ότι τέτοιου είδους αντεγκλήσεις όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά πλήττουν και την εικόνα, που εκπέμπεται στην κοινωνία, η οποία δικαίως ζητεί απονομή δικαιοσύνης.

Τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας, όσο και η Αστυνομία θα ενημερώσουν λεπτομερώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το πού βρίσκονται οι έρευνες.

Θέση στο όλο θέμα αναμένεται να πάρει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ως πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία ετοιμάζει αιχμηρές απαντήσεις για όσα της αποδίδονται.

Παράλληλα, οι ανακριτές, αναμένεται σύντομα να παραδώσουν δικό τους σημείωμα, σχετικά με το πόρισμα της Κεφαλαιαγοράς και τα διοικητικά πρόστιμα, που έχουν επιβληθεί, ως προς το πού και για ποιους προκύπτουν ποινικά αδικήματα, ώστε να αρχίσει η σχετική λήψη καταθέσεων και ανακρίσεων.

Διαβάστε επίσης

ΔΝΤ: Βαθιά η ύφεση στην Κύπρο αλλά συνεχίζει να υποχωρεί