ΚΥΠΡΟΣ

Λάρνακα: Ακυρώθηκαν πτήσεις λόγω ομίχλης

Λάρνακα: Ακυρώθηκαν πτήσεις λόγω ομίχλης

Έξι συνολικά πτήσεις επηρεάστηκαν λόγω πυκνής ομίχλης που παρατηρήθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Πρόκειται για τρεις αναχωρήσεις και τρεις αφίξεις και σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας της Hermes Airports Αδάμο Ασπρή χρειάστηκε να γίνει σε τρεις περιπτώσεις εκτροπή πτήσεων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Ασπρή μία πτήση που ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει από Λάρνακα προς Φρανκφούρτη, αναχώρησε τελικά από το αεροδρόμιο Πάφου.

Δεύτερη πτήση προς Βαρσοβία, ακυρώθηκε.

Τρίτη πτήση προς Βελιγράδι παρουσιάζει καθυστέρηση.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, το πρόβλημα θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να επιλυθεί με ένα ειδικό σύστημα το οποίο θα κοστίσει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ και διερωτήθηκε κατά πόσο το ποσό αυτό θα δικαιολογούσε προβλήματα, τα οποία παρουσιάζονται περίπου 10 φορές τον χρόνο στα αεροδρόμια λόγω ομίχλης.

Επιπλέον, όπως εξήγησε ο κ. Ασπρής, για να λειτουργήσει το σύστημα αυτό θα πρέπει παράλληλα τα αεροσκάφη να διαθέτουν ανάλογο σύστημα και ο κυβερνήτης να έχει την απαραίτητη εκπαίδευση. Όπως είπε, τον πρώτο και τελευταίο λόγο για το κατά πόσον θα γίνει εκτροπή της πτήσης, την έχει ο κυβερνήτης, ο οποίος εφόσον έχει στη διάθεσή του κάποιο κοντινό αεροδρόμιο, σαφώς θα το προτιμήσει, ακόμα και στην περίπτωση που το αεροδρόμιο, διαθέτει το σύστημα το οποίο αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ομίχλης.

πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

Χωρίς νερό η Λευκωσία