ΚΥΠΡΟΣ

«Έσβησε» ο γιος του Φοφανά

«Έσβησε» ο γιος του Φοφανά

Συγκλονισμένη η Κύπρος από τον θάνατο του 7χρονου αγοριού που απεβίωσε έπειτα από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού-Το συγκεκριμένο είδος εντοπίστηκε και στα κατεχόμενα

Το άτυχο αγοράκι άφησε χθες Τρίτη (8/7) την τελευταία του πνοή στο Μακάρειο Νοσοκομείο της Λευκωσίας, μετά από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού. Ο 7χρονος εισήχθη σε κρίσιμη κατάσταση την Κυριακή, έχοντας παρουσιάσει υψηλό πυρετό, με τις εξετάσεις να δείχνουν πως έχει χτυπηθεί από ιδιαίτερα επιθετικό παράσιτο της μαλάριας, το οποίο φέρει μόνο ένα συγκεκριμένο κουνούπι.

Η αρχή του κακού φαίνεται πως συνέβη κατά την διάρκεια των 15ήμερων διακοπών της οικογένειας στην πατρίδα τους, Ακτή Ελεφαντοστού. Όταν το αγοράκι μπήκε στο νοσοκομείο εστάλη από την Ελλάδα ειδικό φάρμακο που καταπολεμά την νόσο αυτή, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά αφού είχαν καταρρεύσει όλα τα ζωτικά όργανα του παιδιού.

Στην Κύπρο συνιστάται μεγάλη προσοχή καθώς έγινε γνωστό πως το συγκεκριμένο είδος κουνουπιού εντοπίζεται και στα κατεχόμενα, με τις δυνάμεις της ΟΥΝΦΙΚΥΠ να προβαίνουν συχνά σε ψεκασμούς στις περιοχές που εντοπίζονται.

Μηνύματα συμπαράστασης από ομάδες και παίκτες

Την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε η Ομόνοια (ομάδα του Φοφανά): «Η ΟΜΟΝΟΙΑ με απέραντη θλίψη και στεναχώρια ανακοινώνει πως απεβίωσε ο 7χρονος γιός του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Γκαουσού Φοφανά. Η μεγάλη οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στον ποδοσφαιριστή μας και στην οικογένειά του και συμπαρίσταται με όλες της τις δυνάμεις, στο ανείπωτο δράμα τους, παραμένει στο πλευρό τους και τους παρέχει κάθε δυνατή στήριξη».

Αμέσως μετά το άκουσμα της τραγικής είδησης, την συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν άλλοι κυπριακοί σύλλογοι αλλά και παίκτες, όπως ο Διονύσης Χιώτης, που με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον άγγελο του φίλου του.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΕΛ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο και ολόκληρη η οικογένεια της ΑΕΛ εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη και οδύνη μας για τον άδικο θάνατο του γιου του ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας Φοφανά. Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Φοφανά και του ευχόμαστε καλή δύναμη στο τραγικό αυτό περιστατικό. Συλλυπητήρια εκφράζουμε σε ολόκληρη την οικογένεια της Ομόνοιας». ΑΕΚ: «Όλη η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, Γκαουσού Φοφανά για τον αδόκητο θάνατο του μικρού του γιου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ανόρθωση: «Ανείπωτη τραγωδία που συγκλονίζει ολόκληρο το κυπριακό φίλαθλο κοινό και όχι μόνο, η απώλεια του εφτάχρονου παιδιού του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας μας και νυν της Ομόνοιας Γκαουσού Φοφανά. Οι πρόεδροι εταιρείας και σωματείου, τα διοικητικά συμβούλια και ολόκληρη η οικογένεια της Ανόρθωσης, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον ποδοσφαιριστή, την οικογένεια και τους οικείους του. Είθε ο Θεός να τους δίνει δύναμη να ξεπεράσουν το μεγάλο κακό που βρήκε την οικογένεια τόσο απροσδόκητα. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την πρόθεση να είμαστε παρά τω πλευρώ τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

ΑΠΟΕΛ: «Ο πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το προσωπικό της εταιρείας, το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές καθώς και ολόκληρη η οικογένεια του ΑΠΟΕΛ δηλώνουν συγκλονισμένοι από το τραγικό συμβάν που έτυχε στον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας Γκαουσού Φοφανά. O αδόκητος θάνατος του μικρού γιού του μας προκαλεί τεράστια θλίψη. Ευχόμαστε στον Γκαουσού Φοφανά και στην οικογένεια του κουράγιο και δύναμη».

chiotis

Ερμής: «Η οικογένεια του Ερμή Αραδίππου επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του εφτάχρονου παιδιού του νυν ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας Γκαουσού Φοφανά. Ο χαμός του νεαρού παιδιού σκόρπισε σε όλο το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό βαθιά θλίψη. Καλή δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή στις δύσκολες ώρες που περνάει και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας».

Δόξα: «Ανείπωτο δράμα και συγκλονισμό προκάλεσε η τραγική είδηση με το χαμό του Σουλεϊμάν Φοφανά γιου του πρώην ποδοσφαιριστή μας Γκαουσού Φοφανά. Ένας άνθρωπος που αγάπησε και αγαπήθηκε από την ποδοσφαιρική οικογένεια της Δόξας, δεν μπορεί παρά να μας κάνει να συμπάσχουμε μαζί του για το τραγικό συμβάν. Στεκόμαστε δίπλα στον Γκαουσού, στη σύζυγο και στο μικρότερο του παιδί και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για το θλιβερό αυτό μαντάτο».

ΠΑ.ΣΠ: «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στο μέλος μας Γκαουσού Φοφανά και στη οικογένειά του, για το χαμό του 7χρονου γιού του. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να πεις σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν αθώες ψυχές μας εγκαταλείπουν πρόωρα. Το αγγελούδι έχασε τη ζωή του τις πρώτες πρωινές ώρες στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε από ιδιωτική κλινική στην οποία νοσηλευόταν επί τρεις ημέρες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χαμός του οφείλεται σε μαλάρια. Ως επίσημο σώμα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην Κύπρο, αλλά και ως οργανωμένο σύνολο που επιθυμεί τη βελτίωση της κοινωνίας μας, απαιτούμε να δοθούν διευκρινίσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του το 7χρονο αγγελούδι. Είχε γίνει έγκαιρα η διάγνωση; Κι αν ναι, έλαβε την απαραίτητη θεραπευτική αγωγή; Ξεκαθαρίζουμε πως πίσω από τα ερωτήματα που θέτουμε δεν κρύβονται υπόνοιες. Απλώς πρέπει να απαντηθούν για να βγούμε πιο σοφοί ως κοινωνία. Θα περιμένουμε από τους αρμόδιους να μας εξηγήσουν τι έγινε».

ΚΟΠ: «Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενημερώθηκε με θλίψη και συγκλονισμό για τον άδικο χαμό του εφτάχρονου παιδιού του ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, Γκαουσού Φοφανά. Ο πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ, ο Γενικός Διευθυντής και τα μέλη του προσωπικού της Ομοσπονδίας, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στον ποδοσφαιριστή και την οικογένεια του».

Διαβάστε επίσης:

Fitch: Στο «CCC» τα καλυμμένα ομόλογα της Τρ. Κύπρου

Κρατούμενη χτύπησε την Σκορδέλη στη φυλακή