ΕΤΕΚ: Δημοσιοποίηση των στοιχείων επανεκτίμησης ακινήτων

Newsroom Newsroom

ΕΤΕΚ: Δημοσιοποίηση των στοιχείων επανεκτίμησης ακινήτων

Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), για σκοπούς διαφάνειας και ενημέρωσης του κοινού, αλλά και για να αρθούν οι οποιεσδήποτε επιφυλάξεις υπάρχουν, θεωρεί πως είναι χρήσιμο να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεί που έχουν χρησιμοποιηθεί από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.

Πρόκειται για στοιχεία που προκύπτουν κατά την επανεκτίμηση των αξιών ακίνητης ιδιοκτησίας, περιλαμβανομένων των τιμών εκτίμησης ανά τετραγωνικό μέτρο γης και κατοικίας, καθώς και τους σχετικούς συντελεστές αυξομείωσης των αξιών ανάλογα με την ηλικία, τη θέση, την κατάσταση, την προσβασιμότητα και άλλα κύρια χαρακτηριστικά του ακινήτου.

Σε ανακοίνωσή του, το ΕΤΕΚ αναφέρει ότι η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων θα αποβεί προς όφελος της ίδιας της διαδικασίας αφού θα δώσει την ευκαιρία στον κάθε πολίτη να ενημερωθεί πληρέστερα και σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια για το θέμα και να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο έγινε ο υπολογισμός της αξίας της περιουσίας του.

"Η πληροφόρηση των πολιτών θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση των τυχόν ενστάσεων στις ελάχιστα απαραίτητες, γεγονός που θα βοηθήσει και το ίδιο το Τμήμα Κτηματολογίου στη διαχείριση του θέματος των ενστάσεων με πιο παραγωγικό τρόπο", αναφέρει το ΕΤΕΚ.

Εκφράζει την εκτίμηση πως αυτή η προσέγγιση, πέραν της γενικότερης φιλοσοφίας της διαφάνειας και τεκμηρίωσης που θα πρέπει να χαρακτηρίζει το κράτος στις συναλλαγές αλλά και γενικότερα τη σχέση του με τον πολίτη, αποτελεί έμπρακτη ένδειξη σεβασμού της πολιτείας προς τον φορολογούμενο.

Πηγή: SigmaLive

Διαβάστε επίσης:
Κύπρος: Κύκλος εντατικών επαφών με τα κόμματα για τις εκποιήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved