ΚΥΠΡΟΣ

«Αδούλωτη Κερύνεια»: Τους ενδιαφέρει μόνο Αμμόχωστος και Μόρφου

«Αδούλωτη Κερύνεια»: Τους ενδιαφέρει μόνο Αμμόχωστος και Μόρφου

Το σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» σε ανακοίνωση του αναφέρει πως «επαναβεβαιώθηκε και φέτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι, για τους διαχειριστές του Κυπριακού, Κυπριακό θεωρείται η Αμμόχωστος και Μόρφου και τίποτε άλλο».

Χαρακτηριστικά επισημαίνει πως «πρόκειται για πολιτική διάσπασης των προσφύγων, η οποία προμηνύει καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο».
Το Σωματείο καλεί "τους αδελφούς πρόσφυγες από το Βαρώσι και τη Μόρφου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους" και τους κομματάρχες να ξεκαθαρίσουν τη δική τους θέση και αν τελικά στο Κυπριακό ισχύει η λογική "ο καθένας να μεριμνά για το δικό του κομμάτι ώστε να αναλάβουμε και εμείς μόνοι μας να προγραμματίσουμε το δικό μας αγώνα, για το δικό μας κομμάτι".

Περαιτέρω αναφέρει ότι είναι καιρός να αντιμετωπιστεί το Κυπριακό ως ενιαίο θέμα εισβολής με τη μισή μας πατρίδα κατεχόμενη και το 33% του πληθυσμού πρόσφυγες και ότι δεν πρόκειται ούτε για Αμμόχωστο ή Μόρφου χωριστά, ούτε για Καρπασία, ούτε για Κερύνεια. "Πρόκειται για Πατρίδα ημικατεχόμενη, για την απελευθέρωση της οποίας πρέπει συλλογικά να προγραμματίσουμε και να δράσουμε", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δεν ξεχνούν τον τόπο τους οι Μορφίτες: Επίδοση ψηφισμάτων σε πρεσβείες

Ρoή Ειδήσεων