ΚΥΠΡΟΣ

Χασάπης: Ύστατο μέτρο οι εκποιήσεις περιουσιών

Χασάπης: Ύστατο μέτρο οι εκποιήσεις περιουσιών

«Να υιοθετηθεί ένα κατάλληλο και αποτελεσματικό νομικό πλαίσιο», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη «Σημερινή» ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου Κρίστης Χασάπης, κληθείς να σχολιάσει το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις.

Όπως σημειώνει, «θα πρέπει να παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία στις τράπεζες, ούτως ώστε να μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους, για να επαναρχίσουν, σταδιακά, με τη χορήγηση δανείων και διοχέτευση ρευστότητας στην οικονομία». Εκφράζει, παράλληλα, την πεποίθηση πως με την εφαρμογή του, αρκετοί δανειολήπτες, που μπορούν αλλά αποφεύγουν μέχρι σήμερα να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, θα προχωρήσουν σε συμφωνία γι' αναδιάρθρωση και αποπληρωμή των δανείων τους.

Ο κ. Χασάπης χαρακτηρίζει ως πολύ επιτυχημένη τη μέχρι τώρα πορεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει το σκηνικό σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ της Εκτελεστικής Διεύθυνσης και των μελών του Δ.Σ. του Συγκροτήματος.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

ΥΠΟΙΚ: Ρώσοι επενδυτές στη Τρ. Κύπρου ζητούν ψήφιση Ν/Σ εκποιήσεων