ΚΥΠΡΟΣ

Πού πήγαν διακοπές οι Κύπριοι τον Ιούλιο;

Πού πήγαν διακοπές οι Κύπριοι τον Ιούλιο;

Στην Ελλάδα επιμένουν να κάνουν τις διακοπές τους οι Κύπριοι, όπως φαίνεται από τα στοιχεία και του Ιουλίου που αφορούν στα ταξίδια των κατοίκων της Κύπρου προς το εξωτερικό και δημοσιεύονται από τη Στατιστική Υπηρεσία.

Πιο ειδικά αναφέρεται ότι από το σύνολο των 129.602 ατόμων που ταξίδεψαν στο εξωτερικό τα 56.195 άτομα επέλεξαν την Ελλάδα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 43,5% των αναχωρήσεων από τη χώρα.

Την ίδια στιγμή το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των Κυπρίων για ταξίδια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τόσο για σκοπούς αναψυχής όσο και για σπουδές, αφού πολλές οικογένειες μεταβαίνουν στη χώρα προκειμένου να τακτοποιήσουν τους φοιτητές τους που πάνε σε κάποιο βρετανικό πανεπιστήμιο. Κατά τον Ιούλιο μετέβησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο 26.277 άτομα, αριθμός ωστόσο που είναι μειωμένος κατά 8,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Στη Ρωσία ταξίδεψαν 6.020 άτομα από την Κύπρου κατά τον Ιούλιο, αριθμός ενισχυμένος κατά 46% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2013. Ισραήλ και Λίβανος αποτελούν τους άλλους δύο προορισμούς που συμπληρώνουν την πεντάδα με τις δημοφιλέστερες χώρες για τους Κύπριους ταξιδιώτες.

Μάλιστα, 70,9% των ατόμων που ταξίδεψε στο εξωτερικό κατά τον Ιούλιο πραγματοποίησε το ταξίδι του για σκοπούς αναψυχής ενώ οι επαγγελματικοί λόγοι, οι σπουδές και άλλοι σκοποί καταλαμβάνουν το υπόλοιπο ποσοστό.

Πηγη sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη σε Σμύρνη και Τσεσμέ