ΚΥΠΡΟΣ

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Διαψεύδει την παράνομη εμπορία οργάνων

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Διαψεύδει την παράνομη εμπορία οργάνων

Το λεγόμενο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Εγγύς Ανατολής διαψεύδει τις δηλώσεις του "υπουργού υγείας" στα κατεχόμενα περί εμπορίας οργάνων.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο πρόεδρος του συμβουλίου του λεγόμενου πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αχμέτ Σαβασόν χαρακτήρισε ψευδείς και ατυχείς τις δηλώσεις του ψευδοϋπουργου Αχμέτ Γκιουλέ λέγοντας ότι από το 2012 το νοσοκομείο διενεργεί κατόπιν άδειας μεταμοσχεύσεις.

Είπε ακόμη ότι πολλοί ασθενείς από το "κρατικό νοσοκομείο" αποστέλλονταν για θεραπεία εκεί και ότι το λεγόμενο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Εγγύς Ανατολής έχει την απαραίτητη υποδομή για μεταμοσχεύσεις.

Εξήγησε ότι οι μεταμοσχεύσεις εκεί γίνονται με πλήρη διαφάνεια, δεν κρύβεται οτιδήποτε και ότι ακολουθούνται οι διεθνείς κανόνες και πρακτικές.

Ο κ. Σαβασόν απέρριψε τις επικρίσεις του λεγόμενου υπουργού υγείας ότι δεν επιτράπηκε η είσοδος για διενέργεια ελέγχων και εξήγησε ότι πολλοί γιατροί έλειπαν ή διενεργούσαν εγχειρήσεις και έτσι λέχθηκε στους ''λειτουργούς του υπουργείου'' να επιστρέψουν άλλη μέρα για έλεγχους.

Εξήγησε ακόμη ότι δεν λήφθηκε ακόμη απόφαση για διενέργεια μεταμοσχεύσεων σε δύο αλλοδαπούς και ότι γίνονται ακόμη εξετάσεις. Είπε ακόμη ότι τα έξοδα νοσηλείας είναι φθηνότερα από ότι στην Τουρκία και ότι υπάρχει πρωτόκολλο με την ''κυβέρνηση'' για τη διενέργεια των μεταμοσχεύσεων και το κόστος.

Σύμφωνα με τον κ . Σαβασόν το λεγόμενο υπουργείο υγείας τους οφείλει 80 εκατομμύρια τουρκικές λίγες για μεταμοσχεύσεις σε ασθενείς που εστάλησαν εκεί από το ''κρατικό νοσοκομείο''.

Πηγή ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Παράνομο εμπόριο οργάνων συγκλονίζει τα Κατεχόμενα